Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
rašliava su pasenusiom žiniom apie cholesterolį ir kiaušinius
Tai kad pačiame kaiušinyje pilna to leicitino, kuris stabdo cholesterolio pasisavinimą.

Taip pat ir su vitaminu B6, kurio ten didelė dozė yra. Trynyje pilna vitamino B, o žaliame baltyme - biotino, kuris stabdo jo pasisavinimą.

Išvirus kiaušinį padidėja jo biologinė vertė (iki 80-90% vietoj 40-50) bei pasisaviname vitaminą b. Tačiau išnyksta enzimai, dėl ko apkraunama kasa ir gali kilt alergijos (dėl pakitusių baltymų)...

Internete pilna mokslinių tyrimų išvadų. O čia kažkoks nugraužtas pusstraipsnis..
kokia įdomi žinia prieš Velykas. greičiausiai kiaušinių augintojamskžakas nori pakenkti. varškė... pieninikai - tie kenkėjai :)
per praeitas velykas suvalgiau 21 kaimiškų kiaušinių vienu prisėdimu, tai taip išeina, kad pas mane to cholesterolio kiekis viršija visas ribas? ane? na, bet aš nesiparinu :) :D
kiekvieną kartą paskaites pamatai vis skirtingą politiką, dabar jau kiaučiniai nėra taip sveika, tai palaukit kas bus per velykas, turbūt didelė dalis žmonių numirs dėl cholesterolio?
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų