Kaip praneša mail.online, pergalės siekė penkiolika finalininkų. Dalyviams buvo pasiūlyta užrištomis akimis atspėti sūrio pavadinimą, nustatyti apytikrį jo svorį ir sudaryti rinkinį iš 25 sūrių, kuriuos pats parinko ir pats subrandino.
Kad pasirengtų konkursui M. Ferouzas, pasiėmė atostogų ir išvyko dvejiems metams į Prancūziją, kad susipažintų su sūrininkystės kultūra. Vienerius metus jis dirbo sūrio perdirbimo pramonėje, taip pat pardavinėjo sūrius.
„Žinoma, esu labai nustebęs, – sakė jis „The Independent“, – bet komisijos nariai ir konkurentai buvo labai draugiški, jeigu ir būta kokio apmaudo, jie to neparodė“.
Jis tapo pirmuoju užsieniečiu, kuriam pavyko laimėti šį prestižiškiausią konkursą. M. Ferouzas prisipažino, kad jo mėgstamiausias sūris yra Alpių kalnuose gaminamas boforas.