• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lily King iš Bakingamšyro sukniubo motinos Aichos glėbyje per šeimos atostogas Maroke, patyrusi alerginę reakciją po restorane suvalgyto maisto.

Lily King iš Bakingamšyro sukniubo motinos Aichos glėbyje per šeimos atostogas Maroke, patyrusi alerginę reakciją po restorane suvalgyto maisto.

REKLAMA

Skelbiama, kad Lily King mirties priežastis – širdies ir kvėpavimo sustojimas. Tai sukėlė stipri alerginė reakcija į maistą, skelbė mirror.co.uk.

Atostogų metu mirė dukra

Restorane Maroke, kur šeima viešėjo atostogų metu švęsdama paauglės pirmųjų ekonomikos studijų metų pabaigą, Lily paragavo mažo morkos gabalėlio ir iškart pajuto alerginės reakcijos simptomus.

Vos per kelias minutes 18-metė Lily pradėjo dusti ir prarado sąmonę, nors buvo išgėrusi antihistamininį vaistą ir panaudojusi adrenalino švirkštą.

REKLAMA
REKLAMA

Jos mama Aicha prisimena: „Ji pasakė: „Žinai, Mama, aš tave myliu. Atsiprašau. Sudie“ Ir sukniubo man į glėbį.“

REKLAMA

Po Lily mirties tyrimo, kuris vyko birželį, jos tėvai – 57 metų Aicha ir 75-erių Michaelas – pasitelkė žiniasklaidą, ragindami žmones būti ypač atsargiems valgant ne namuose per atostogas.

Šeima buvo pasirinkusi restoraną, kuriame jau buvo lankęsi anksčiau – Lily jis labai patiko per ankstesnę kelionę į Maroką.

Tačiau šį kartą patiekalas buvo patiektas su daržovėmis ir padažu, kurio Aicha, puikiai mokanti arabų kalbą, nebuvo užsakiusi.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent mažas vienos iš netyčia patiektų daržovių – morkos – kąsnis sukėlė staigų Lily širdies ir kvėpavimo sustojimą.

Šią savaitę kalbėjusi Aicha, dirbanti slaugytoja Epilepsijos draugijoje, pasakojo:„Nei padavėjas, nei gydytojai nekalbėjo angliškai. Be arabų kalbos nebūčiau galėjusi nieko paaiškinti. Tai mano gimtoji kalba, tačiau net ir taip man nepavyko užtikrinti tokios pagalbos, kokios Lily reikėjo... Mano dukra buvo mano geriausia draugė, mano viskas... Be jos mūsų gyvenimas – niekas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš buvau labai, labai atsargi dėl visko, ką Lily valgė. Viską gaminau mamos namuose ir nešdavausi į viešbutį, kad galėtume valgyti kartu. Niekada nevalgėme viešbučio maisto. Vienintelis dalykas, kurį užsisakydavau, buvo arbata“, – pridūrė mama.

Lily, kilusi iš Bikonfildo, Bakingamšyre (Beaconsfield, Buckinghamshire), sunki alergija žuviai ir jūros gėrybėms, riešutams, sezamams, pienui ir kiaušiniams buvo diagnozuota, kai jai buvo dveji su puse metų. 

REKLAMA

Vienintelį kartą, kai Lily teko skubiai vykti į ligoninę dėl sunkios alerginės reakcijos, buvo 2024-ųjų sausį – penkiais mėnesiais anksčiau nei kelionė į Maroką.

Tąkart ji nusipirko mėsainį muzikos festivalyje Ekseteryje, Devone, ir netrukus po to patyrė anafilaksiją – itin stiprią alerginę reakciją.

Atsigręždamas į šį įvykį, Lily tėtis Michaelas, dirbantis kino pramonėje dekoratoriumi, „Mail Online“ sakė:„Iki tol mes nemanėme, kad jos alergijos gali būti pavojingos gyvybei. Ta reakcija galėjo ją pražudyti. Tai pakeitė viską. Norime perspėti visus, kurie keliauja į kitas šalis, kur įstatymai skiriasi nuo Jungtinės Karalystės – nepasitikėkite niekuo. Mes turėjome 18 nuostabių metų su Lily. Net baisiausiame sapne nebūtume pagalvoję, kad ją prarasime taip“, – pridūrė Michaelas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų