Kiauliena – dažnas produktas lietuviškoje virtuvėje. Nors receptų, kaip ją paruošti, yra begalė, dažnai pritrūksta fantazijos. Siūlome jums kažką naujo: paragauti rūgpienyje virtos kiaulienos!
Ingridientai:
  600 g neriebios mėsos be kaulo
  30 g sviesto
  3-4 skiltelės česnako
  2 pomidorai (arba 0,5 pomidorų tyrės)
  1 stiklinės miltų
  1 stiklinė rūgusio pieno
  2 svogūnai
  1 morka
  1 salieras
  1 poras
  petražolių
  pipirų
  lauro lapelių (Lauro lapas)
  druskos
Gaminimas:
  Mėsą supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti rūgpieniu, pasūdyti ir uždengtą virti ant labai silpnos ugnies.
  Svieste pakepinti  smulkiai kapotus svogūnus, su druska sutrintą česnaką, susmulkintas daržoves, miltus, prieskonius, maišant kepinti kol suminkštės.
  Į šį padažą sudėti išvirtą mėsą ir pakaitinti 10-15 min. ant silpnos ugnies, kol neliks padažo, o mėsa gražiai pagels.
  Išėmus mėsą dar smulkiau supjaustyti, sudėti į pusdubenį, apdėti virtomis ar keptomis bulvėmis, papuošti žalumynais, atskirai patiekti raugintų kopūstų ar kitų daržovių.

