Iš tiesų tai yra du bulvių apkepai, bet prancūziškas pavadinimas skamba įdomiau, be to, nurodo, apie ką kalbama.
Jei iki šiol nesusidūrėte su šiuo Prancūzijoje paplitusiu garnyru, iš pradžių pamėginsiu nupasakoti, kas tai yra.
Vienas būdų reikalauja nuskusti maždaug 1/1,5 kg vidutinio dydžio nelabai krakmolingų bulvių ir supjaustyti jas plonyčiais skridinėliais. Pageidautina, kad pakelti prieš šviesą jie persišviestų. Orkaitė turi būti labai įkaitusi, tad ją reikėtų užkurti įpusėjus pjaustyti bulves. Paskiau ištepkite kepimo indą sviestu. Kitą sviesto dalį išlydykite mažame puodelyje. Į kepimo indą klokite sluoksniais bulvių skridinėlius, apipildami kiekvieną sluoksnį lydytu sviestu, nepamiršdami taip pat pasūdyti, pabarstyti maltais juodais pipirais ir pagardinti česnaku bei tarkuotu muskato riešutu. Viršų papuoškite lauro lapais ir kiškite į orkaitę mažiausiai 45 minutėms, t.y. kol apskrus.
Pirmasis būdas pateikiamas kaip autentiškesnis, tačiau labiau paplitęs yra antrasis su tarkuotu sūriu, pienu ir grietinėle. Viskas daroma taip pat, tik vietoj lydyto sviesto naudojamas tarkuoto “Ementalio”, “Čederio” arba “Žementalio” sūrio, pieno, grietinėlės bei plaktų kiaušinių baltymų (nebūtinai) mišinys, kuris užpilamas ant bulvių pačioje pabaigoje, nelaistant atskirų sluoksnelių. Šiuo būdu gaminamą patiekalą teks kepti ilgiau negu valandą, kol apskrus viršus.