• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniai laukiau moliūgų sezono. Ir štai, pagaliau pasigaminus moliūgų piurė, galėjau išsikepti šį skanėstą.



Jam reikia:


100g miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

0,5 šaukštelio sodos

0,5 šaukštelio malto cinamono

0,25 šaukštelio druskos

3 didelių kiaušinių [kambario temperatūros]

100g cukraus

0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

150g moliūgų piurė

Seniai laukiau moliūgų sezono. Ir štai, pagaliau pasigaminus moliūgų piurė, galėjau išsikepti šį skanėstą.



Jam reikia:


100g miltų

0,5 šaukštelio kepimo miltelių

0,5 šaukštelio sodos

0,5 šaukštelio malto cinamono

0,25 šaukštelio druskos

3 didelių kiaušinių [kambario temperatūros]

100g cukraus

0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

150g moliūgų piurė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įdarui:

250g kreminio sūrio [naudojau mascarpone]

puodelio cukraus pudros

0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto

50g lazdyno [ar kitokių] riešutų

REKLAMA

Gaminimas:

Į dubenį persijojam miltus, dedam kepimo miltelius, sodą, cinamoną ir druską. Kitam inde mikseriu išplakam kiaušinius. Keletą minučių. Pridedam vanilės ekstraktą, moliūgų piurė. Išmaišom. Sumaišom su miltų ir kitų ingredientų mišiniu.

Pilam viską į kepimo popierium išklotą skardą. Kepam apie 15min 190C temperatūros orkaitėj.

REKLAMA
REKLAMA

Originaliam recepte siūloma iškepusį biskvitą dėti ant popierinio rankšluosčio ir dar karštą suvynioti. Kad vėliau su vyniojimu nebūtų problemų. Man anksčiau gaminti vyniotiniai gražiai vyniojosi ir be to, bet galbūt šis - kitoks.. nežinau. Vis tik pabandžiau pirma suvynioti, tada jau atvėsusį išvynioti ir ištepti įdaru, kuriam reikia tiesiog išplakti kreminį sūrį su cukraus pudra, o vėliau įmaišyti smulkintus riešutus.

Vyniotinis skaniausias kitą dieną.

Skanaus!


REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų