Jei retokai valgote moliūgus, Helovinas - puiki proga prisiminti šią naudingą daržovę.
Sriubai reikės:
1 litro vištienos sultinio
300 g moliūgo minkštimo
1 morkos
1 svogūno
1 skiltelės česnako
100 g sūrio
2 riekelių ruginės duonos
druskos, pipirų.
Pirmiausia keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, sudedame susmulkintą česnaką. Nuo moliūgo nulupame žievę, supjaustome minkštimą mažais gabalėliais, morką sutarkuojame stambia trintuve. Į karštą vištienos sultinį sudedame paruoštas daržoves ir pakepintą svogūną. Verdam, kol daržovės suminkštės. Maišytuve sutriname sriubą iki vientisos masės. Beriam druskos, pipirų.
Sriubą patiekiame karštą, apibarstę tarkuotu sūriu ir orkaitėje sudžiovintos bei gabaliukais supjaustytos duonos gabalėliais. Galima papuošti žalumynais, įdėti grietinės, permaišyti ir pakaitinti. Galima įdėti ir grybų.