Makrobiotika – tai sveiko ir ilgo gyvenimo menas. Besilaikantieji makrobiotikos principų džiaugiasi ne tik puikia sveikata – jie taip pat neturi antsvorio.
Dietos esmė – grūdai, kurie turi būti pagrindinis maistas bent tol, kol pagerės sveikata ar ištirps nereikalingi kilogramai. Makrobiotika pripažįsta tik natūralų maistą: kuo paprasčiau, tuo patiekalas sveikesnis. Šį kartą siūlome pasigaminti makrobiotinį būtent tokį sveiką patiekalą.
Pagaminimui reikės:
Stiklinė miežinių kruopų;
Pusė stiklinės nevirtų pupelių (arba stiklinė virtų);
Pusė stiklinės virtų perlinių kruopų;
2 stiklinės juostelėmis supjaustytų baltagūžių kopūstų;
2 svogūnai;
2 šaukštai aliejaus;
Keli šaukšteliai „Gomasio“ (tai druskos ir maltų linų sėklų mišinys patiekalams sūdyti).
Gaminimas:
Puode užvirti 2 stiklines vandens, suberti miežines kruopas, palaukti, kol vanduo vėl užvirs, ir iš karto nukelti nuo ugnies. Keptuvėje gerai įkaitinti šaukštą aliejaus, suberti virtas perlines kruopas ir maišant pakepinti.
Supjaustytus kopūstus sudėti į puodą, įpilti truputį vandens, uždengti ir ant mažos ugnies troškinti, kol kopūstai suminkštės. Sudėti pupeles, perlines kruopas, miežinę košę, paskaninti „Gomasio“ milteliais, gerai išmaišyti ir kaitinti, kol visi produktai tolygiai sušils.
Svogūnus smulkiai sukapoti, pakepinti likusiame aliejuje ir pagardinti „Gomasio“ milteliais.
Troškinį patiekti su svogūnų padažu.
Skanaus!