• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Makrobiotika – tai sveiko ir ilgo gyvenimo menas. Besilaikantieji makrobiotikos principų džiaugiasi ne tik puikia sveikata – jie taip pat neturi antsvorio.

REKLAMA
REKLAMA

Dietos esmė – grūdai, kurie turi būti pagrindinis maistas bent tol, kol pagerės sveikata ar ištirps nereikalingi kilogramai. Makrobiotika pripažįsta tik natūralų maistą: kuo paprasčiau, tuo patiekalas sveikesnis. Šį kartą siūlome pasigaminti makrobiotinį būtent tokį sveiką patiekalą.

REKLAMA

Pagaminimui reikės:

Stiklinė miežinių kruopų;

Pusė stiklinės nevirtų pupelių (arba stiklinė virtų);

Pusė stiklinės virtų perlinių kruopų;

2 stiklinės juostelėmis supjaustytų baltagūžių kopūstų;

2 svogūnai;

2 šaukštai aliejaus;

Keli šaukšteliai „Gomasio“ (tai druskos ir maltų linų sėklų mišinys patiekalams sūdyti).

REKLAMA
REKLAMA

Gaminimas:

 


Puode užvirti 2 stiklines vandens, suberti miežines kruopas, palaukti, kol vanduo vėl užvirs, ir iš karto nukelti nuo ugnies. Keptuvėje gerai įkaitinti šaukštą aliejaus, suberti virtas perlines kruopas ir maišant pakepinti.

Supjaustytus kopūstus sudėti į puodą, įpilti truputį vandens, uždengti ir ant mažos ugnies troškinti, kol kopūstai suminkštės. Sudėti pupeles, perlines kruopas, miežinę košę, paskaninti „Gomasio“ milteliais, gerai išmaišyti ir kaitinti, kol visi produktai tolygiai sušils.

Svogūnus smulkiai sukapoti, pakepinti likusiame aliejuje ir pagardinti „Gomasio“ milteliais.

Troškinį patiekti su svogūnų padažu.

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų