• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš gamindama šiuos pyragaičius nė kiek neabejojau, kad jie ne tik skaniai atrodo, bet ir yra be proto skanūs. Ką gi, neapsirikau. Receptas sužavėjo ir dėl to, nes nenaudojami kiaušiniai. Visada buvo įdomu pabandyti tokį variantą.

REKLAMA
REKLAMA

Ingredientai:


  • 300g miltų

  • 75g minkšto sviesto

  • 100g cukraus

  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

  • 400ml kokosų pieno (vienos skardinės)

  • poros lašų vanilės ekstrakto

  • pusės nutarkuotos citrinos žievelės

  • šaukšto citrinų sulčių

  • žiupsnio druskos

  • 400g kondensuoto pieno (sunaudojau vieną skardinę)

  • kokoso drožlių pyragaičių apibarstymui


Procesas:

REKLAMA

Sviestą išsukam su cukrum. Sudedam vanilės ekstraktą, citrinos žievelę ir sultis, druską. Išmaišom.

Supilam kokosų pieną, Išmaišom.

Įmaišom persijotus miltus su kepimo milteliais.

Tešla turi būti tiršta, bet tokia, kad dar būtų galima maišyt šaukštu.

Į kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais, supilam tešlą. Paviršių išlyginam. Kepam 180C orkaitėj ~35min.

Iškepus pyragui paliekam jį kiek atvėsti .

Tada tankiai subadom šakute. Užpilam kondensuotą pieną. Paliekam susigerti.

Kai tai nutinka, apibarstom kokoso drožlėm, supjaustom norimo dydžio gabalėliais ir skanaujam. Tikrai labai skanu!

Skanaus!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
rekomenduojame
  • Šventiniai atradimai su VILVI

TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų