Mėgstantys kiniečių maistą matyt jau yra sukę galvą, kaip pasigaminti jų saldžiarūgštę sriubą.
Taigi sriubai dviems asmenims reikės:
3 puodelių vištienos sultinio;
100 g vištos krūtinėlės;
2 šaukštų sojos padažo;
3/4 šaukštelio pipirų (naudojau kinišką penkių pipirų mišinį);
1 kiaušinio;
1 šaukšto krakmolo;
1/2 puodelio smulkinto konservuoto bambuko;
1 puodelio susmulkintų kiniškų grybų (naudojau šitaki);
2 šaukštų balto acto;
2 šaukštų stambiai tarkuoto agurko.
Prieš verdant sriubą grybus reikėtų užpilti vandeniu ir bent valandą pamirkyti. Vėliau nuplauti ir supjaustyti ir sudėti į verdantį sultinį (tinka ir iš kubelio), kartu su vištiena ir sojų padažu. Pavirti 10 min. tada beriami pipirai, pilamas actas ir dedamas bambukas. Paverdame dar 5 min. Krakmolą išmaišome keliuose šaukštuose šalto vandens ir maišant supilam į sriubą. Truputį pakaitinam. Plona srovele supilam šakute išplaktą kiaušinį ir maišydami paverdame porą minučių. Įdedama agurką ir tiekiame į stalą.