Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mėgstantys kiniečių maistą matyt jau yra sukę galvą, kaip pasigaminti jų saldžiarūgštę sriubą.

REKLAMA



Taigi sriubai dviems asmenims reikės:

3 puodelių vištienos sultinio;

100 g vištos krūtinėlės;

2 šaukštų sojos padažo;

3/4 šaukštelio pipirų (naudojau kinišką penkių pipirų mišinį);

1 kiaušinio;

1 šaukšto krakmolo;

1/2 puodelio smulkinto konservuoto bambuko;

1 puodelio susmulkintų kiniškų grybų (naudojau šitaki);

2 šaukštų balto acto;

2 šaukštų stambiai tarkuoto agurko.

Prieš verdant sriubą grybus reikėtų užpilti vandeniu ir bent valandą pamirkyti. Vėliau nuplauti ir supjaustyti ir sudėti į verdantį sultinį (tinka ir iš kubelio), kartu su vištiena ir sojų padažu. Pavirti 10 min. tada beriami pipirai, pilamas actas ir dedamas bambukas. Paverdame dar 5 min. Krakmolą išmaišome keliuose šaukštuose šalto vandens ir maišant supilam į sriubą. Truputį pakaitinam. Plona srovele supilam šakute išplaktą kiaušinį ir maišydami paverdame porą minučių. Įdedama agurką ir tiekiame į stalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų