Kas gali būti skaniau :)
4-6 žmonėms reikės:
Apie 2 kg. vištos
Vištienos prieskonių, česnako, druskytės
Garnyrui: bulvių, cukinijos, pievagrybių, paprikos, prieskonių bulvėms/daržovėms, kmynų, česnako galvutės, 2 šaukštų aliejaus.
Vištytę iš vakaro įtriname prieskoniais ir paliekame šaltai pasimarinuoti. Ištraukę kišame į kepimo maišą, užrišame ir dedame į skardą. Kepame 30 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Per tą laiką nusiskutame bulves, apibarstome jas bulvių prieskoniais ir kmynais, pašlakstome 2 šaukštais aliejaus, permaišome ir beriame šalia virtytės. Česnaką išskirstome skiltelėmis ir jų primėtome tarp bulvių. Kepame dar 30 min.
Pasiruošiame likusias daržoves: pievagrybius nuplauname, cukiniją supjaustome storesniais griežinėliais, papriką - stambiais gabalais. Beriame į tą pačią skardą, nieko baisaus jei ir ant bulvių. Taip pat prakerpame kepimo maišo viršų, kad višta apskrustų. Kirpdami kraštus paliekame, kad neišbėgtų sultys. Kepame dar 30 minučių.
Kiekvienam valgytojui dedame gražų gabalėlį vištos, daržovių, galima pašlakstyti iš vištos išbėgusiomis sultimis. Skanumėlis!
Ugnė