Kartais užsinorim ko nors neįprasto, kad ir kepenėlių. Ir kodėl aš jų nemėgau vaikystėje? Kodėl jų nemėgsta beveik visi vaikai? Na nesvarbu, bet nusprendžiau, kad šiandien jos garuos ant mūsų stalo.
Bet išduočiau savo gaminimo principus, jei tradiciškai kepenėles panardinčiau į grietinę ar grietinėlę, todėl teko ieškoti naujo recepto. Išbandžiau su balzaminiu glaistu ir karamelizuotais svogūnais, turiu pripažinti, kad visai neriebu ir labai skanu.
INGRIDIENTAI (2 porcijoms):
2 porcijoms reikės:
300-400 g kepenėlių (naudojau avienos, pirktas iš "Tikras maistas")
2 šaukštelių aliejaus
2 šaukšelių rudojo cukraus
3 šaukštų balzaminio glaisto (kažkada pirkau Marks&Spencer)
PARUOŠIMAS:
Keptvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite žiedais supjaustytus svogūnus, suberkite cukrų ir pakepkite nuolatos maišydami, kol svogūnai pageltonuos.
Kepenėles porą valandų pamirkykite šaltame vandenyje. Nupjaustykite visas gysleles ir supjaustykite griežinėliais. Kepančius svogūnus nustumkite į keptuvės šoną ir sudėkite kepenėles. Pakepkite keletą minučių, kol jos lengvai apkeps. Įpilkite 100 ml šalto vandens arba sultinio ir įmaišykite balzaminį glaistą. Patroškinkite 5-10 minučių ir patiekite.
P.S. Jei šio patiekalo pasigaminsite daugiau, galima viską sutrinti blenderiu, įpilti truputėlį brendžio ir prieskonių ir turėsite nuostabų paštetą.
Skanaus!