Juos dalyviams iš Airijos, Didžiosios Britanijos, Lietuvos, Ganos, Prancūzijos, Ispaijos, Nigerijos ir Italijos surengė žinoma švenčių planuotoja Inga Budrienė ir „Events by G Ibiza“ įkūrėja Gintarė Dapkutė Rodriguez.
Dalis dekoracijų į turistų mėgstamą salą buvo atgabenta iš Lietuvos.
„Tuo pasirūpino mano vyras Darius ir du jo bičiuliai, norėję, kad šventėje netrūktų įspūdingų akcentų“, - su šypsena sakė I. Budrienė.
Iš anksto buvo nuspręsta, kad užsiėmimai vyks ant kalno įsikūrusioje viloje, iš kurios atsiveria nuostabi panorama į Viduržemio jūrą. Joje vyko ne tik paskaitos, bet ir praktiniai užsiėmimai – dalyviai kartu turėdavo dekoruoti stalus, prie kurių susėsdavo bendriems pietums bei vakarienėms. Kaskart aplinka buvo neatpažįstamai pakeičiama – staltiesės, gėlių kompozicijos, teminiai akcentai, indai ir daugybė kitų detalių paversdavo vilą lyg neregėtu kūriniu.
„Turėjome nemažai partnerių, kurie mums padėjo įgyvendinti net sudėtingiausius sumanymus“, - pasakojo G. Dapkutė Rodriguez.
Susidoroti su užduotimis dvidešimt vienam „Masterclass in Ibiza“ dalyviui padėjo savo sričių specialistai iš Australijos, Libano, Jungtinių Arabų Emyratų ir Lietuvos. Kaip „prisijaukinti“ gėles parodė „Casa del Flora“ įkūrėjas, floristas Robert Chaar ir salono „Idealistė“ bendraturtė Rita Bagdzevičiūtė. Kaip valdyti projektus, kuriuose dalyvauja šimtai svečių, papasakojo „Le Mariage“ savininkas Mohamad Ghayad, o savuoju verslu rūpintis – „Events by Nadia“ lyderė Nadia Duran.
Mokymų dalyvių laukė ir tikrų tikriausias iššūkis – dekoruoti „Smart Charter“ įmonės vasaros sezono atidarymo renginį.
„Taip sutapo, kad mokymų metu vyko ir šis vakarėlis, į kurį buvo pakviesta apie 500 svečių. Puošėme aplinką, dekoravome fotosieną, jachtas, įrengėme barus. Daug dėmesio Ibizoje skiriama didžėjui, todėl jo darbo vieta taip pat turi būti ryški bei ypatinga“, - pasakojo G. Dapkutė Rodriguez.
Tačiau didžiausias iššūkis dalyvių laukė paskutinę dieną, kuomet Gala vakarienei buvo parinkta kita vila. Joje ne tik reikėjo sukurti prabangią aplinką, bet ir adaptuoti ją sumanymui.
„Stengėmės, kad mokymai būtų kuo artimesni tikrovei ir dalyviai pasijustų tikrais šventės organizatoriais, kaireikia ne tiesiog vykdyti nurodymus, o tiesiog čia ir dabar sprendimus priimti patiems“, - sakė „Luxury by Inga Budriene“ įkūrėja, neslėpusi, jog iššūkių Ibizoje netrūko ir patiems užsiėmimų rengėjams. Pavyzdžiui, daugelį iš anksto numatytų planų teko keisti dėl nepalankių tuo metu saloje vyravusių orų.
Gala vakaro akcentu tapo rankų darbo kriauklė, greta kurios įsitaisė net trys undinės, džiuginusios publiką savo atliekama muzika. Pasak I. Budrienės, nuostabaus grožio mažoje saloje duoklę norėjosi atiduoti ir ją supančiam povandeniniam pasauliui – būtent jis ir tapo pagrindiniu iškilmingojo renginio motyvu.
Maistu ne tik tą vakarą, bet ir visų mokymų metu lepino „Foodit Catering“ komanda ir jos šefas, italas Salvatore Teodoro, o spalvingais putojančiais gėrimais – „Fragrancias Platinum“.
„Daug įspūdžių ir įvairių patirčių. Kiekvieni mokymai yra ne tik nauji išgyvenimai dalyviams, bet ir mums, organizatoriams. Skirtingos kultūros, tradicijos, religijos tik dar kartą primena, koks pasaulis yra įvairialypis“, - sakė I. Budrienė, mokymus organizavusi jau ne tik Lietuvoje, bet ir Maljorkoje, Dubajuje bei Ibizoje.