Gurmaniškų skonių iš Italijos degustacijoje pasirodė ir buvusi „TV Pagalbos“ žvaigždė

Ketvirtadienio vakarą gurmaniško maisto gerbėjai rinkosi į parduotuvės „Itališko skonio gurmanai“ surengtą renginį. Tarp svečių buvo galima sutikti ir žinomų kauniečių, neatsispyrusių išskirtinio skonio produktų vilionėms.

46

Svečių laukė pažintis su itališkų aliejų rūšimis, alyvuogių veislėmis ir aliejaus degustacija su svečiu iš Italijos. Renginyje maisto ekspertai pasidalino patarimais, kaip derinti aliejų su įvairiais patiekalais, vyko itališkų delikatesų iš nedidelių šeimos ūkių degustacija. Renginį vedė pirmoji alyvuogių aliejaus someljė Lietuvoje ir parduotuvės prekybos centre „Mega“ įkūrėja Liana Davletšina.

(46 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gurmaniškų skonių iš Italijos degustacijoje kaunietės paatviravo apie tobulos figūros taisykles

Renginyje moteris pasakojo, kad alyvuogių aliejus, kaip ir vynas, turėtų būti derinamas prie patiekalų. Aliejus turėtų ne užgožti patiekalą, o jį praturtinti, sujungti atskirus patiekalo ingredientus į visumą. „Švelnūs aliejai dera su švelnaus skonio, lengvais patiekalais – žuvimi, jūros gėrybėmis, paukštiena, balta mėsa, košėmis, tinka kepinių ar net naminio majonezo gamyboje“, – pasakojo alyvuogių aliejaus someljė.

L. Davletšina teigė, kad kauniečiai nuo kitų miestų gyventojų išsiskiria savo išrankumu – jie visuomet nori geriausio. Jeigu tai sūris – būtinai išskirtinis, pavyzdžiui, 2 metus brandintas kaštonų lapuose ar grapoje. Jeigu mėsa – tai tik Parmos kumpis su kilmės nuoroda.

„Pirkdami aliejus klientai nori susipažinti net su laboratorinių tyrimų rezultatais, juos domina kokybė su įrodymais. Mums smagu, kad pirkėjai atidžiai studijuoja etiketes. Žmonėms svarbu, ką deda į burną ar kuo vaišina savo svečius“, – apie kauniečių įpročius kalbėjo L. Davletšina.

Specialiai į renginį iš meilės miesto Veronos atvyko vieno geriausių Italijos ūkių savininkas Giancarlo Bonamini. Jo gaminamą aliejų galima rasti geriausiuose maisto prekių butikuose ir „Michelin“ restoranuose. Šventėje vyko susipažinimas su itališkų aliejų rūšimis. Šie aliejai gaminami iš žalių nesunokusių alyvuogių, kuriose daug natūralių antioksidantų ir vitaminų. Toks alyvuogių aliejus gali būti patiekalo palydovas, maisto papildas, grožio eliksyras.

Renginyje svečiai ragavo Barollo vyne brandintų sūrių, sūrių su prabangiaisiais trumais,

tik pavasarį Lietuvoje sutinkamo Baccellone sūrio, Italijos alpėse besiganančių avių sūrių, kuriuos gaminantys sūrininkai pasiekiami pėščiomis, nes automobiliai jau nepravažiuoja. Pakviestieji vaišinosi Parmos kumpiais, sicilietiškosios juodosios kiaulės nugarine ir kitais užkandžiais.

REKLAMA

Buvusi TV „gelbėtoja“ Neringa Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo esanti didelė Italijos ir šios šalies virtuvės gerbėja. „Vaikai labai mėgsta itališkas picas, o aš esu rizoto, įvairių salotų mylėtoja. Labai vertinu kokybišką alyvuogių aliejų, jį naudojame daugelyje patiekalų. Be to, labai skaniai gaminu tiramisu desertą. Su vyru valgome Viduržemio jūros regiono vakarienę – daržoves su krevetėmis. Toks lengvas, figūrą puoselėjantis, tačiau labai skanus maistas man yra pats artimiausias“, – pasakojo renginio viešna.

38 metų N. Norbutaitė-Mažeikienė pasakojo, kad puikias formas ir grožį padeda išlaikyti paprasta taisyklė – valgyti mažiau, retai leisti sau pasmaguriauti ir save mylėti. „Žinoma, pirmoje vietoje yra genetika. Dauguma stambių žmonių stebisi, kodėl jie yra apkūnūs. Bet atsakymas paprastas – reikia valgyti mažiau. Tą galiu pasakyti iš savo patirties. Žiemą leidau sau pasmaguriauti riebiais lietuviškais patiekalais. O dabar plušu, kad atsikratyčiau priaugtų kilogramų. Grįžau prie normalaus maisto – salotų su įvairiais gardžiais priedais. Todėl ši parduotuvė man labai tinka. Daug produktų dera su šviežiomis daržovėmis“, – juokėsi moteris.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų