Puikus receptas "užsiskaninimui" po sekmadienio pietų.
5 valgytojams prireikė:
0,5 lapo šviežios sluoksniuotos tešlos (galima keisti šaldyta sluoksniuota tešla);
6 nedidelių lietuviškų obuolių
2 šaukštų cukraus
Poros šaukštų apelsinų uogienės ar džemo
Obuolių pyrago prieskonių arba tiesiog cinamono
Aš 4 obuolius susmulkinau kubeliais, subėriau į puodą, įpyliau porą šaukštų vandens, 2 šaukštus cukraus, cinamono, 1 šaukštą apelsinų žievelių uogienės ir kelias minutes patroškinau.
Išsikočiojau tešlą, įklojau į formą ir ant viršaus sudėjau patroškintus obuolius. Likusius obuolius susipjausčiau plonais griežinėliais ir jais užklojau visą pyrago viršų. Kepiau 30 min. 200 laipsnių temperatūroje. Ištraukus reikėjo pyragą aptepti šaukštu apelsinų uogienės, pašildytos su pora šaukštų vandens - tą padaryti pamiršau :) Valgėme su ledais.
Ugnė