REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Jau šį penktadienį, lapkričio 24 dieną, didžiuosiuose mūsų šalies ekranuose pasirodys Kanuose už geriausią režisūrą apdovanotas filmas „Gurmaniška aistra“, kuris buvo pasirinktas ir iškilmingam „Scanoramos“ festivalio atidarymui. Po gausių teigiamų įvertinimų ir aplodismentų po seansų buvo nuspręsta juostą rodyti įprastai kino teatruose. Estetiška, subtili ir rafinuota prancūzų romantinė drama pasakos meilės istoriją per maistą. Kūrėjai atskleidžia, jog būtent maistas ir kėlė didžiausius iššūkius filmavimo aikštelėje.

Jau šį penktadienį, lapkričio 24 dieną, didžiuosiuose mūsų šalies ekranuose pasirodys Kanuose už geriausią režisūrą apdovanotas filmas „Gurmaniška aistra“, kuris buvo pasirinktas ir iškilmingam „Scanoramos“ festivalio atidarymui. Po gausių teigiamų įvertinimų ir aplodismentų po seansų buvo nuspręsta juostą rodyti įprastai kino teatruose. Estetiška, subtili ir rafinuota prancūzų romantinė drama pasakos meilės istoriją per maistą. Kūrėjai atskleidžia, jog būtent maistas ir kėlė didžiausius iššūkius filmavimo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tam, kad gražiai pateiktume maistą ekrane, samdėme garsius konditerius, kurie tik tuo ir rūpinosi. Maistas turi savybę laikui bėgant kisti, keisti spalvą ir panašiai, todėl buvo nelengva jį kuo ilgiau išlaikyti šviežią. Įsivaizduokite, pavyzdžiui, vienai scenai, vienam patiekalui, mes turėjome panaudoti net 40 kilogramų mėsos“, - pasakoja režisierius Tranas Anh Hungas.

REKLAMA

Norėdami būti kuo tvaresniais, kūrėjai teigia po filmavimų visus ruoštus patiekalus suvalgydavę patys.

„Mūsų komanda buvo labai didelė. Jūs juk įsivaizduojate, kiek žmonių dirba kuriant filmą. Tad po to, kai nufilmuodavome viską lėkštėse ar puoduose, sėsdavome prie ilgo ilgo stalo. Tai būdavo lyg mūsų mažytė tradicija, suteikusi daug bendrumo. Kulinarai, kurie gamindavo patiekalus filmavimams buvo tapę didesnėmis žvaigždėmis už aktorius, nes tas maistas būdavo ne tik gražus, bet ir be galo skanus“, - sakė režisierius.

REKLAMA
REKLAMA

Laikydamasis geriausių maisto filmų tradicijų, režisierius Tranas Anh Hungas deda lygybės ženklą tarp dvasiškų bei juslinių malonumų, ir kviečia vienetinei kinematografinei patirčiai, kuri yra lygiai žadinanti apetitą ir jaudinanti.

Į 1885-uosius žiūrovą nukelsianti juosta „Gurmaniška aistra“ pasakoja neprilygstamo virtuvės šefo Dodeno Bufano ir jo mokinės bei kolegės Eugenijos istoriją. Prieš daugiau nei 20 metų Eugenija (aktorė Juliette Binoche) pirmą kartą įžengė į Dodeno (akt. Benoît Magimelis) virtuvę. Smalsi ir talentinga paauglė greitai mokėsi virtuvės paslapčių ir pamažu tapo lygiaverte savo mokytojo partnere. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ieškant naujų receptų, bandant dar neragautus skonius ir ruošiant žadą atimančius patiekalus, kurie žavi pačius išrankiausius ir gerbiamiausius pasaulio šefus, auga ne tik abipusė Eugenijos ir Dodeno pagarba, bet ir simpatija vienas kitam, ilgainiui pavirstanti į aistringus romantiškus santykius. 

Supratęs, kad myli Eugeniją, Dodenas jai pasiperša. Tačiau laisvę ir nepriklausomybę itin vertinanti moteris jo pasiūlymą atmeta. Siekdamas užkariauti mylimosios širdį, Dodenas nusprendžia padaryti tai, ko niekuomet anksčiau nedarė: gaminti būtent jai. 

Ne tik maisto mylėtojus sužavėsianti romantinė juosta „Gurmaniška aistra“ kino teatruose pradedama rodyti jau šį penktadienį, lapkričio 24 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų