Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šiol buvau tik girdėjusi apie tokį paprastą ir puikų žuvies gaminimo būdą, o dabar pati jį išmėginau. Nuo šiol esu tarp jo gerbėjų  bei propaguotojų. Siūlau išmėginti.  

REKLAMA

Šis receptas yra tiesiog atradimas nelabai išradingiems arba virimo aistra nedegantiems mėgėjams skaniai pavalgyti, taip pat sveikos mitybos šalininkams. Juk šitaip gamindami žuvį nenaudojame jokių papildomų riebalų.  

Kokiais produktais reikėtų  pasirūpinti? Ekspertai sako, kad kepti druskos patale labiausiai tinka kiek didesnė nei kilogramo svorio jūros žuvis. Pageidautina, kad ji būtų visiškai šviežia. Bet tai beveik nerealu, tad tiks ir atšaldyta.  

REKLAMA
REKLAMA

Jei pasiklysite žuvies vitrinose, nusipirkite nedidelę lašišą. Bus gerai. Be to, mažos lašišos gerokai pigesnės už didžiąsias, o tai suteikia joms papildomo patrauklumo. Eidami į parduotuvę žuvies, patikrinkite, ar turite namie 2 kg rupios druskos. Tai būtina mūsų patiekalo sudėtinė dalis! Dar reikėtų saujelės petražolių lapų bei daržovių garnyrui. Pastarasis - pagal jūsų skonį: virtos ar keptos bulvytės, brokoliai, o jei norite, ryžiai arba žalios salotos. 

Žuvį nuplaukite ir nusausinkite virtuviniu popieriumi arba šluoste tiek iš išorės, tiek iš vidaus (turiu omenyje pilvo ertmę, į kurią reikia sudėti nusausintas petražoles). Ant kepimo indo dugno išpilkite 2-3 cm druskos sluoksnį, padėkite ant jo žuvį ir “užklokite” ją druska iš viršaus.  

Orkaitė per tą  laiką turėtų būti įkaitusi iki maždaug 240 laipsnių. Kepkite žuvį pusę valandos. Baigę kepti, ištraukite iš orkaitės ir leiskite jai dar kokias penkias minutes atsikvėpti. Nuimkite viršutinį druskos sluoksnį. Kartu nusilups oda. Tada žuvį galėsite padalyti porcijomis, iš karto išmesdami kaulus, kad jie netrukdytų mėgautis puikiai iškepusia, sultinga ir nė kiek nepersūdyta lašiša.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų