Labai lengvai paruošiamas ir gardus citrinų pyragas.
Jums reikės: 2 citrinų, 1 stiklinės cukraus, 1 indelio grietinės, 200 gr margarino, 50 gr mielių, 2 stiklinių miltų,
Paruošimas
Ant keptuvės pakaitinkite margariną, kol ištirps. Sutarkuokite mieles, užpilkite ištirpusiu margarinu, sudėkite miltus, grietinę ir užminkykite tešlą. Minkykite tol, kol ji taps vientisa, be jokių gumulėlių.
Sutarkuokite citrinas su visa žievele. Sumaišykite su stikline cukraus. Dalį šio cukraus galite įdėti į tešlą, priklauso, kokio saldumo pyragus mėgstate.
Tešlą padalinkite į du lygius gabalus. Abu juos lygiai iškočiokite. Vieną tešlos blyną tolygiai patieskite į prieš tai riebalais išteptą skardą. Ant jos tolygiai paskirstykite sutarkuotų ir su cukrumi sumaišytų citrinų masę. Ant viršaus atsargiai užtieskite antrą iškočiotos tešlos blyną ir sulipdykite kraštus.
Galite šakute subadyti tešlos paviršių ir patepti išplaktu kiaušinio baltymu, kad gražiau apskrustų.
Tešlos saldumą ir masės saldumą galite keisti pagal skonį, pridėdami daugiau cukraus. Taip pat galite keisti įdarą - sutarkuoti daugiau citrinų.
Skanaus!