Greitas ir tikrai skanus baklažanų užkandis, tinkantis ir kaip pagrindinis patiekalas
Jums reikės:
6 riekelės sūrio
4 pomidorai
1 baklažanas
Paruošimas:
Labai paprastas ir greitas patiekalas. Tik baklažaną geriausia pasiruošti iš vakaro: supjaustyti išilgai į maždaug 6 skilteles (priklauso nuo dydžio), apibarstyti druska ir palikti.
Įkaitinti keptuvę su aliejumi (gero skonio patiekalui priduoda alyvuogių aliejus). Kol kaista, baklažanus reikėtų nuplauti ir nusausinti. Tada dėti į labai gerai įkaitintus riebalus ir kepti, kol gerai apskrunda. O kol kepa baklažanai, reikėtų susipjaustyti pomidorus nestoromis riekelėmis.
Iškepusias baklažanų riekeles kloti į lėkštę po, pvz., du vienetus viename sluoksnyje. Ant kiekvieno sluoksnio paskirstyti pomidorus ir plonas sūrio riekeles. Ant sūrio vėl dėti baklažanus, pomidorus ir t.t. Viršutinis sluoksnis - sūrio.
Nuo baklažanų karščio sūris apsilydo, o pomidorai kiek suminkštėja. Galima sluoksniuotį pakaitinti keletą minučių žemoje temperatūroje orkaitėje, kol sūris suminkštėja/apskrunda iki norimo lygio. Jokių prieskonių dėti nebereikia, kadangi druskos baklažanai būna prisigėrę iš vakaro, o visi kiti produktai turi gana intensyvų puikiai tarpusavyje derantį skonį, kurio nevertėtų niekuo užgožinėti. Skanu su juoda duona.