Tarp Lietuvos ir Didžiosios Britanijos jau kelerius metus gyvenanti TV3 laidos „Beatos virtuvė“ vedėja Beata Nicholson prisipažįsta – po sunkios dienos ir kelionių ją gelbėja tik... sriuba.
„Sriuba yra ir maistas, ir vaistas, – šypsosi ką tik į Londoną po intensyvių filmavimų Lietuvoje sugrįžusi B. Nicholson. – Kai būnu kur nors išvykusi, pavargusi ar bepradedanti sirgti, pirmiausia pagalvoju apie sriubą. Tik ji yra tikras gyvybės, laimės ir šilumos eleksyras. Jei žmogus gali išvirti gerą sriubą, jis gali virti!"
Kaip tik sriubai ir skiriama šio šeštadienio, lapkričio 12 dienos, „Beatos virtuvės“ laida. Drauge su TV3 žiūrovais Beata virs net kelias jos ir jos šeimos narių, draugų mėgstamiausias sriubas. Sąraše: aštri jautienos ir pupelių sriuba, kuri ypač tinka šaltiems žiemos mėnesiams ir dideliems draugų susibūrimams; švelni moliūgų sriuba – tinkama ir vaikams – su manų kruopom ir vištiena; gardu, greita ir sotu vakarienei – pomidorų ir skaldytų žirnių sriubos.
„Sriubai apdainuoti neužtenka kelių sakinių. Galima sakyti, kad sriuba – kulinarijos motina, nuo jos prasidėjo visa šiuolaikinė kulinarija. Mano pačios mėgstamiausios sriubos – iš vaikystės, ir jų verdu labai daug, – šypsosi B. Nicholson. – Ir kaipgi be duonos? Laidoje – česnakinės duonos, pieniškų bandelių ir alyvuogėmis įdarytų bandelių receptai – kas tinkamiausia prie sriubos!"