Šį kartą prie grilio entuziasto Vyliaus Blauzdavičiaus ir pasaulinės virtuvės eksperto, pelniusio daugybę apdovanojimų, Tomo Rimydžio prisijungė tinklaraščio „Balta lėkštė“ autorė Simona Kontrimienė.
Jos specializacija – kasdienis, šeimos maistas. Simona sako, kad neturi vienos mėgstamos virtuvės, ji mėgsta viską – ir kinietišką maistą, ir azijietiškus patiekalus, ir cepelinus.
„La Maistas“ studijoje Simona gamins patiekalus iš savo vaikystės – sausainius su obuoliais, vadinamus „Skarelėmis“ ir šilkinius bulvių kukulius, bet patieks sušiuolaikintą jų interpretaciją – su mėtomis ir mėtų padažu.
Nuolatinis laidos kulinaras Tomas Rimydis improvizuos žagarėlių tema. Gamins juos ne saldžius, kaip įprasta, bet su kmynais ir su karamelizuotų pastarnokų kremu. „Žagarėliai – senas patiekalas. Žagarėlių patiekalo šaknys randamos 18 amžiuje. Jie visada būdavo saldūs, o aš gaminsiu jų interpretaciją – nesaldžius. Aš dievu žagarėlius“, – apie patiekalą kalbėjo Tomas.
„Aš irgi labai mėgstu žagarėlius. Mėgstu minkštus, išsipūtusius žagarėlius. Mano mama kepdavo traškius, o kaimynė tuos tokius minkštus, tai jie kažkodėl man visada skanesni būdavo. Atsiprašau, mama“, – juokavo laidos viešnia Simona.
Antras Tomo gamintas patiekalas – skruzdėlynas. „Skruzdėlyną kepti išmokau vaikystėje. Mane išmokino kaimynas. Taip, būtent – kaimynas, ne kaimynė. Ir parodysiu visiems žiūrovams kaip aš jį gaminu. Nuo to būdo nukentėjo tėvų virtuvė, net kelis kočėlus keisti reikėjo“, – itrigavo T. Rimydis.
Tomas Rimydis TV žiūrovams taip pat pademonstruos, kaip greitai ir paprastai karamelizuoti daržoves.
Kitas nuolatinis laidos šefas – Vylius Blauzdavičius gamins švilpikus, bet irgi ne tradicinius – užkeps juos griliuje su faršu, pomidorais ir sūriu. Taip pat patieks greitai paruošiamą silkės kapotinį ir šokoladinį „Tinginį“.
Kaip pasigaminti visus šiuos gardumynus sužinosite laidoje „La Maistas“ – sekmadienį 9 val. per TV3 ir portale tv3.lt, o išsamūs receptai ir patarimai – portale lamaistas.lt