REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamatę gatvėje mados „guru“ Mantą Petruškevičių, daugelis lietuvaičių suka ratą aplinkui. Tačiau jis pats tikina, kad jo kritikos tikslas tėra paskatinti žmones daugiau dėmesio skirti savo išvaizdai.  Nors Mantas ir nevengia per dantį patraukti praeivių, tačiau kad jam įtiktum tereikia turėti savo stilių ir šiek tiek „cinkelio“.

REKLAMA
REKLAMA

Pokalbį norėčiau pradėti nuo įžanginio klausimo: kada, kaip ir kodėl Jūs susidomėjote mada?

REKLAMA

Manau, kad tai yra tiesiog įgimta, tikrai taip nebuvo, kad vieną dieną atsibudau ir susidomėjau. Tuo grožiu pradėjau domėtis jau vaikystėje. Mane tiesiog traukia grožis.

Kas Jums yra grožis?

Grožis yra mano gyvenimo dalis, dabar jis yra tapęs kasdienybe, nes kiekvieną dieną dirbu su grožiu, jį kuriu.

Ar galite daugiau papasakoti apie savo profesiją. Jūs este tik stilistas ar ir dizaineris?

Dabar mane galite vadinti stilistu, nes kol kas tik mokausi dizainerio specialybės. Tai po kažkiek laiko galbūt persivadinsiu. Nenorėčiau save kaip nors apibrėžti ir įvardinti.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas nekuriate kolekcijų?

Kolekcijų kol kas neturiu, bet turiu klienčių, kurioms kuriu visokius proginius rūbus. Tai atima daug laiko. Sukurti kolekciją reikia daug laiko, susikaupimo, energijos. Padarysiu ją tada, kai būsiu tam pasiruošęs.



Dažnai kritikuojate kitų stilių, o ar pats sulaukiate iš ko nors kritikos dėl savo stiliaus, aprangos?

Mūsų kritikos nereikėtų sureikšminti, reikėtų į tai žiūrėti per humoro prizmę. Jei žmogus pradeda taip bijoti ir sureikšminti tą kritiką, vadinasi jis yra labai jau silpnas stiliaus, skonio prasme. Dažniausiai dėl mūsų laidų pyksta pilkos pelės, nėra čia ko stebėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Lietuvoje situacija keičiasi į gerą pusę. Nereikia gatvėje atrodyti kaip ekrano žvaigždėms, tačiau kažkiek rūpintis savo išvaizda yra būtinybė. Tiesiog prieš išeinant į gatvę reikėtų pasižiūrėti, kaip atrodai. Mūsų kritikos tikslas – skatinti žmones daugiau dėmesio skirti savo išvaizdai. Dauguma žmonių, kurie sako, kad stilius jiems yra nereikšmingas ir jų gyvenime užima paskutinę vietą, patys sau meluoja. Kiekvienas iš mūsų pats sau galvoja: aš noriu atrodyti gerai.

Kaip vertinate skirtingų Lietuvos žmonių stilių, skonį. Jei nevertintume Vilniaus, kurių Lietuvos miestų žmonės geriausiai rengiasi?


Kaip bebūtų, sostinė yra sostinė ir čia galima pamatyti daugiau eksperimentų su rūbais, vilniečiai daugiau dėmesio savo išvaizdai skiria. Bet aš negalėčiau teigti, kad kituose miestuose ar provincijoje yra visiškai atsilikusi publika, kuri nesupranta, kas yra skonis. Ten irgi yra labai stilingų žmonių. Tačiau dažnai jie atvažiuoja į Vilnių, todėl čia ir susirenka stilingiausi. Kiekviename mieste yra perliukų, tik reikia paieškoti.

REKLAMA

Nereikia manyti, jog provincijoje visos tokios „musės“, ten yra labai gražių merginų su nuostabiu „cinkeliu“, mokančių derinti rūbus. Nebūtinai reikia brangių parduotuvių, svarbiausia yra stilius, ne mada, nes su mada žengti koja kojon vis dėlto yra sudėtinga. Yra ir „Humana“, pasaulyje įprasta, kad ten lankosi visos žvaigždės, tik pas mus, jei pamatys kokią ponią „Humanoje“, iš karto apšauks, kad neturi už ką valgyti nusipirkti. Ir sostinėj yra ne tik gražuolių, bet ir „musių“.



Ar daug Lietuvoje „ponių“?

REKLAMA

Su tom poniom pas mus sudėtinga. Vis dėlto, kaip jos beatrodytų ir kaip besirengtų, jos bent jau stengiasi atrodyti gerai. O kas stengiasi, visada pasiekia gerų rezultatų. Tos žurnalų ponios dažniausiai atrodo tinkamai, nes mūsų žurnalai skatina taip atrodyti, fotografuoja stilingus žmones, o tų ponių, kurios atrodo nelabai stilingai, nededa į žurnalą. Todėl jos ir stengiasi.

O jeigu tos ponios vaidina ponias, o namie, klausykit, langai nevalyti ar rūbai spintoj sujaukti, tai tokia čia ir ponia...



Neseniai vyko „Sidabrinės gervės“ apdovanojimų ceremonija. Kieno suknelė Jums labiausiai krito į akį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Turiu pasakyti, kad nebuvau tame renginyje. Tačiau šis renginys buvo išreklamuotas kaip čiut ne kažkokie oskarai, bet mes to spindėjimo žvaigždžių ant raudono kilimo taip ir nepamatėm, buvo kažkoks vargšelių paradas, kažkoks cirkas. Aš nekalbu apie visas, tikrai buvo keletas moterų, kurios atrodė pritrenkiančiai, pribloškiančiai ir tikrai labai gražiai.

Galite pasakyti kas jos?

Ariele Sef man tikrai padarė įspūdį ir man buvo labai gražu. Nebūtinai reikia tos ilgos vakarinės suknelės, kad atrodytum nuostabiai. Tinkamai buvo apsirengusi J. Jurkutė su draugu. Bet apskritai nesuprantu, kodėl žvaigždės taip jau nepasipuošė šiai oskarų ceremonijai.

REKLAMA

Gal laiko pritrūko?

Tai jeigu jau laiko pritrūko, tai neik į tuos oskarus, brangioji, ateik kitą dieną. Visos kažkaip bando teisintis, kad trūko laiko. Kartais laiko pritrūksta, bet žmogus vis tiek atrodo gerai. Bet vis dėlto žmogui tokiam renginiui turėtų laiko užtekti. Visgi oskarai nėra vargšelių paradas.

Kaip turėtų rengtis Lietuvos atlikėjai, kad laimėtų „Euroviziją“?

Turi būti sceninė apranga su popso prieskoniu, kurio ir reikalauja „Eurovizija“. Nežinau, gal ta aplinka nelabai supranta išlaikytą, neperspaustą skonį. Reikėtų atsižvelgti į tą kontekstą. Man patiko, kaip atrodė „Skamp“, jie pataikė į kontekstą, netgi iš jo pasišaipė.

REKLAMA

Kokią aprangą pasiūlytumėte apkūniai merginai, kad ji paslėptų savo trūkumus ir išryškintų privalumus?

Dažnai merginos, moterys nesupranta, kad jos kaip tik išryškina savo trūkumus, o privalumus užmaskuoja. Vis dėlto reikėtų rinktis tam tikrą formą, tam tikrą siluetą, nereikėtų teikti pirmenybės labai platiems rūbams. Blogiausia, kai mergina atrodo, kaip saldainis, įvyniotas į blizgantį popierėlį. Geriau atrodyti meniškiau, išskirtinai gerąja prasme, ir nebūti panašia į dešrelę.  



Kokia mados ar stiliaus pakraipa Jums yra patraukliausia?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Man patinka visi stiliai, nei vieno jų neišskirčiau. Tiesiog gyveni su mada, kiekvienam stiliuje gali rasti tai, kas tau patinka ir kas ne. Pokario stilius, retro mada visiems patinka, nes tai yra klasika.

Ar Jums yra gražu uniformos?

Tam tikros profesijos žmonėms jos yra būtinos, o madoje uniformą pavertus stilinga, ji gali tikti, bet nežinau, kur čia yra individualumas. Kiekvienam žmogui svarbu turėti savo individualumą ir vengti uniforminių derinių. Kiekvienas turi turėti savo išskirtinį skonį ir savo madą, pats sau ją padiktuoti. Galima klausyti, ką pataria stilistai, bet nereikia tapti mados ir stiliaus auka.



Kokių batų vyrams nederėtų avėti prie kostiumo?

REKLAMA

Stilingas žmogus gali avėti bet kokius batus. Manau, jog batai yra labai svarbi stiliaus dalis. Geriau jau turėti mažiau kostiumų, bet daugiau geresnių, brangesnių batų. Daugiau žmonių atkreips dėmesį į jūsų kokybiškus batus nei į palaidinę ar kelnes.



Paskutinis klausimas: koks yra Jūsų, kaip stilisto, mėgstamiausias metų laikas?

Pavasaris ir ruduo, nes pavasarį atgyja visos spalvos. O rudenį tos spalvos jau būna šiek tiek nusibodusios ir norisi tokios ramybės.

Ačiū už pokalbį.

Dar galite pažiūrėti pavasarinį „Balsas.lt“ video su Mantu.

Kalbino Vitalija Kurlianskienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų