Parodė, kaip lengvai pasigaminti karamelės padažą: puikiai tiks obuolių pyragams gardinti

Jau netrukus švęsime „Pyragų dieną“. Taigi šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ šefai ir svečiai dalinsis skaniausių pyragų receptais. Kviečiame žiūrėti ir semtis idėjų!

Šį kartą „La maistas“ kūrybinė komanda lankėsi Širvintų rajone, Musninkų miestelyje, kuriame lietuvė Kristina su vyru prancūzu Vincentu įkūrė jaukią kavinukę „Cafe Muse“. Čia kasryt Vincentas kepa prancūziškus kruasanus bei pyragus. Specialiai „Pyragų dienai“ jis pagamino prancūzišką šokoladinį pyragą. Prancūzas pataria jam naudoti kuo kartesnį juodąjį šokoladą.

(24 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Gardžiausios idėjos artėjančiai „Pyragų dienai“

Nuolatinis TV3 laidos „La maistas“ šefas, istorinės virtuvės žinovas Tomas Rimydis gamins grikių miltų pyragą su spanguolėmis ir migdolais.

Kitas nuolatinis laidos šefas, grilio ekspertas Vylius Blauzdavičius kepė sluoksniuotą obuolių pyragą su labai įdomiu būdu pagaminta karamele. „Labai paprastas, greitas receptas, reikės tik šiek tiek kruopštumo. Pyragams geriau rinkitės rūgštesnius obuolius“, –  kalbėjo Vylius.

Gardžiausios idėjos artėjančiai „Pyragų dienai“ (nuotr. Dovilė Ramoškaitė)

Šį pyragą Vylius rekomenduoja patiekti su neįprasta karamele.

„Rudas cukrus turi šiek tiek karamelės, jis yra šlapesnis. Aš jį subersiu į vandenį, įdėsiu cinamono, šiek tiek apelsino ir pavirinsiu. Virinsiu, kol išgaruos vanduo ir liks tirštas skystis – beveik karamelė. Jį ir užpilsime ant pyrago“, – sako Vylius.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų