REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Mindaugas Stasiulis ir Mindaugas Rainys (nuotr. Fotodiena/Justino Auškelio)

Jau nuo rugsėjo 6-osios TV3 visus geros muzikos išsiilgusius žiūrovus pakvies dar vienam „X faktoriaus“ sezonui. Tiesa, šįkart jis bus kardinaliai kitoks, nei esame įpratę, todėl pirmųjų laidų su nekantrumu laukia ne tik dalyviai, bet ir visa kūrybinė grupė.

9

Jau nuo rugsėjo 6-osios TV3 visus geros muzikos išsiilgusius žiūrovus pakvies dar vienam „X faktoriaus“ sezonui. Tiesa, šįkart jis bus kardinaliai kitoks, nei esame įpratę, todėl pirmųjų laidų su nekantrumu laukia ne tik dalyviai, bet ir visa kūrybinė grupė.

REKLAMA

Mindaugas Rainys ir Mindaugas Stasiulis tapo neatskiriama „X faktoriaus“ laidos dalimi, o jų duetas kasmet žiūrovus priverčia kvatoti. Žinomi vyrai vienbalsiai sutinka, kad dabar kitokio partnerio vienas šalia kito jau ir nebegalėtų įsivaizduoti, o naujienų portalui tv3.lt daugiau papasakojo ne tik apie naujausią „X faktorius. Žvaigždės“ sezoną, bet ir atskleidė savo darbo užkulisius.

Tokio „X faktoriaus“ dar nebuvo

Tikriausiai visiems, kurie pamatė naujausios laidos anonsą, iškilo klausimas – kodėl šįkart čia yra ir papildomas žodis „žvaigždės“?

REKLAMA
REKLAMA

„Tai reiškia, kad šiame šou dalyvaus visuomenei vienokiu ar kitokiu būdu žinomi žmonės, savo srities profesionalai – ar tai būtų influenceris, „YouTuberis“, blogeris, olimpietis, ar profesionalus sportininkas, virtuvės šefas. Tai – įvairių specialybių žmonės, kurie iki tol nėra viešai dainavę. Manau, kad juos visą gyvenimą kankino jausmas, kad norėtų dainuoti, tačiau nebuvo kur, nes scena būdavo arba pernelyg profesionali, arba jie patys kažko bijodavo. Šitas šou ir yra ta galimybė žinomiems žmonėms ateiti ir pasirodyti“, – sakė M. Stasiulis.

REKLAMA

Jis ir M. Rainys neslepia – jie ir patys šį sezoną pradeda su dar didesniu azartu, nei įprastai. „Aš sakyčiau, kad man bene pirmajam nedainuojančiam žmogui yra tekę atsidurti „X faktoriaus“ scenoje prieš 2 metus, kada su Mindaugu susilažinome, ar sugebėsiu padainuoti. Žinau, kaip beprotiškai sunku nebūnant dainininku yra stovėti būtent „X faktoriaus“ scenoje. Bet kurioje kitoje scenoje, vienokiu ar kitokiu gyvenimo etapu, tikrai gali sudalyvauti, bet ši scena turi pasaulį vardą. Tai yra formatas, kuris visuomet pritraukia milijonus žiūrovų visame pasaulyje. Man tada spaudimas buvo dvigubas, tad man bus labai įdomu pasižiūrėti, kaip su ta įtampa tvarkysis ir mūsų žinomi veidai“, – pridėjo M. Rainys.

REKLAMA
REKLAMA

Abu vedėjai liko sužavėti tuo, ką išgirdo

Pasiruošimas projektui jau vyksta pilnu tempu, tačiau kam kaip sekasi, žiūrovai išvys tik rugsėjo 6-ąją. Vis dėlto vedėjai neslepia – tai, ką pamatė, jau nustebino ir juos, ir teisėjus, tad neabejotinai taip nutiks ir visiems televizijos žiūrovams. 

„Visiems mums, kurie dirba projekte, o taip pat ir dalyviams, kurie pasirodo, didžioji kančia yra nieko neišpasakoti. Tikiu, kad ypatingai dalyviams atsistoti ant šios scenos yra gyvenimo įvykis. Nesvarbu, kokie profesionaliai savo srityse jie bebūtų, atsistoję ant scenos jie tikrai suglumsta“, – sakė M. Stasiulis.

„Televizijoje vyksta daug stebuklingų dalykų, bet dažniausiai mes visi žinome, ką darome. Jei esi kulinaras – gamini maistą, jei esi laidų vedėjas – vedi laidas. O lipti ant scenos yra didžiulis iššūkis, nes nepaisant to, kad tu gali save laikyti turinčiu klausą ar padainuojančiu draugų būrelyje, didžiojoje scenoje vis tiek labai greitai gali paskęsti. Todėl jeigu esi žinomas ir esi susikūręs tam tikrą savo vardą, kam tuo rizikuoti? Kam patirti kažkokią nesėkmę arba gėdą? Dėl to žmonėmis, kurie atėjo ir dalyvauja šiame projekte, aš jau žaviuosi, nes jie nusprendė išsikelti sau iššūkį ir su tuo iššūkiu kol kas, bent ką mačiau pirmųjų filmavimų metu, puikiai tvarkosi – aš esu pritrenktas“, – sako ir M. Rainys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot vedėjų, kai kurios projekto taisyklės išliks, pavyzdžiui, dalyvių kategorijos ar kėdžių iššūkis. Taip pat dalyviai šįkart dalyvavo ir specialiame susipažinimo vakarėlyje, kai ant scenos lipo pirmąkart.

„Žiūrėdamas į ateitį galiu pasakyti, kad tarp merginų yra tokių kandidačių, kurios demonstruoja absoliučiai aukštą lygį. Vaikinų tarpe taip pat yra žiauriai įdomių ir labai skirtingų žmonių, kurie tikrai nustebins. Esu tikras, kad iš kai kurių žmonių apskritai nė nesitikėjome, kad jie gali ateiti ant scenos. Vien jau jų atėjimas sukeldavo ypatingą reakciją. Bus tikrai labai daug ryškių asmenybė. Deja, realybė tokia, kad noriu pasakyti pavardę, bet negaliu… Visa tai tenka pasilikti sekmadieniui, rugsėjo 6 dienai“, – intrigavo M. Stasiulis.

REKLAMA

Apie kai kuriuos kuriozus darbo metu nutyli…

Paklausti apie darbą vienas su kitu, abu Mindaugai ir vėl vienbalsiai pritaria – kito partnerio vienas šalia kito dabar nė negalėtų įsivaizduoti. Abu jie itin greitai surado bendrą kalbą, o dabar darbas kartu tapo ir savotiška pramoga.

„Tai yra tam tikras tarnybis romanas – kitaip tikriausiai nebūtų galima to pavadinti (šypsosi). Nuo pat pirmo karto, kai atsistojome dirbti vienas šalia kito, gana greitai suradome bendrą sinergiją, nepaisant to, kad mus kiek skiria ir amžius, ir profilis, kuriuo mes darbavomės televizijoje anksčiau. Būtent „X faktorius“ ir „Lietuvos talentai“ mus suvedė į vieną krūvą. Mano akimis, iš vyrų tai yra geriausias mano turėtas partneris, su kuriuo visada beprotiškai lengva dirbti, kuris sąmoju ir intelektualumu verčia pasitempti“, – pagyrų kolegai negailėjo M. Rainys.

REKLAMA

Anot jo, jiems puikiai sekasi ir improvizuoti, todėl jų duetas yra daugiau, nei tik darbas televizijoje. M. Rainys pridėjo, kad išjungus kameras jiedu galbūt ir nėra geriausi draugai, tačiau abu puikiai žino, kad bet kada gali vienas į kitą kreiptis, paskambinti: „O kai ateina filmavimo diena, sakome, kad ir kiek čia tų iššūkių bebūtų, laikas, praleistas šiuose projektuose, dirbant drauge, yra vienas geriausių, kurį mes turime šiandien savo gyvenime.“

Vis dėlto dirbant tokio lygio projektuose, kaip „X faktorius“ ar „Lietuvos talentai“, kuriozinių situacijų išvengti taip pat nepavyksta. M. Stasiulis prisiminė, kad vienąkart yra tekę stabdyti 4-metį šunis dresuojantį berniuką, kai šis vos nenulėkė nuo scenos, o kitąkart jiedu su Mindaugu šmaikščiai nusprendė apgauti visus teisėjus, kai pasirodė ne kaip laidos vedėjai, o dalyviai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O štai M. Rainys išliko kiek paslaptingesnis – anot jo, yra istorijų, kurios tegali likti tik jiems. „Per tiek metų mums tikrai yra tekę dirbti labai įvairiomis sąlygomis. Kažkada yra tekę filmuoti laiką žiemos metu, kai buvo dingęs šildymas – lauke tuomet buvo -20 laipsnių šalčio, o patalpoje, sakant žodžius iš burnos, netgi eidavo garas. Buvo ir visiškai kardinaliai priešingai – kai buvo beprotiškai karšta, o kondicionieriai neveikė, ir tu turėjai 5-6 valandas stovėti vienoje vietoje ir prakalbinti visus dalyvius“, – pasakojo jis.

Vis dėlto abu „X faktoriaus“ vedėjų duetas sutiko, kad didžiausi iššūkiai laukia tada, kai ateina metas dirbti su pačiais atlikėjais. „Minimalūs pagelbėjimai vienas kitam vyksta nuolatos, nes, reikia suprasti, kad dalyvaujančių žmonių ir situacijų būna itin daug, todėl vienas gal ir susitvarkytum, tačiau entuziazmo kiekvienąkart ieškoti yra ganėtinai sudėtinga. Labai smagu, kad jei vienas prislobsta – kitas iškart jį pakelia, ir atvirkščiai“, – patirtimi dalijosi M. Rainys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų