REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
17
Vytauto Gaivelio darbai (tv3.lt fotomontažas)

Radviliškietis Vytautas Gaivelis (27) sėkmingai populiarėja socialiniuose tinkluose – savo pieštų šaržų nuotraukomis besidalijantis vyras ne tik popieriaus lape įamžina garsiausius Lietuvos žmones, bet taip pat sako, kad drąsiai išgyvena iš piešimo. 

17

Radviliškietis Vytautas Gaivelis (27) sėkmingai populiarėja socialiniuose tinkluose – savo pieštų šaržų nuotraukomis besidalijantis vyras ne tik popieriaus lape įamžina garsiausius Lietuvos žmones, bet taip pat sako, kad drąsiai išgyvena iš piešimo. 

REKLAMA

Vytautas su portalo tv3.lt skaitytojais taip pat sutiko pasidalinti savo piešimo kelione bei papasakojo plačiau apie savo darbą.

Ar seniai atradote meilę šaržams?

Kiek save pamenu, piešti pradėjau labai ankstyvame amžiuje, tai buvo mano didžiausias pomėgis. Jau darželyje lankiau dailės būrelį, vėliau baigiau dailės mokyklą. Draugai, pamatę mano piešinius, prašydavo nupiešti ir juos. Taip pamažu klientų ratas plėtėsi, o mano patirtis ir nupieštų žmonių skaičius didėjo. 

Piešiant portretus gaudavau užklausų ir dėl šaržų piešimo. Pradžioje kiek nedrąsiai pabandžiau... Pirmas blynas gavosi visai neblogas, o ir procesas man labai patiko. Vis dažniau priimdavau šaržų užsakymus, kol galiausiai jų piešimas, portretus nustūmė į šalį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip nusprendėte keltis į socialinius tinklus?

Facebooke puslapį susikūriau dar 2011 metais, kuomet pradėjau gauti pirmuosius užsakymus. Tai buvo puiki platforma dalintis savo darbams ir pasiekti naujiems klientams. Į „Instagram“ atėjau prieš 2 metus, nes pamačiau, kad žmonės šia platforma naudojasi vis aktyviau. Sparčiai didėjantis šio socialinio tinklo populiarumas, padėjo pasiekti daugiau žmonių, kuriuos domina mano darbai.

REKLAMA

Pats esate nupiešęs tikrai ne vieną Lietuvos garsenybę. Kodėl pasirinkote juos? 

Žymius Lietuvos ir užsienio žmones piešiu savo malonumui ir tam, kad nauji klientai pamatytų ar gerai sugebu perteikti žmogaus bruožus. Juk dainininkus, aktorius ar žymius visuomenės veikėjus daugelis pažįsta, todėl lengviau susidaro nuomonę ir apie mano, kaip šaržuotojo, sugebėjimus.

Atgalinis ryšys iš žymių Lietuvos žmonių man labai malonus, keletas jų vėliau susiekė su manimi. Vienas tokių, buvo Vidas Bareikis, kuriam nupiešiau jo gimtadieninio koncerto plakatą.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek laiko užtrunka nupiešti vieną šaržą?

Šaržo piešimas vykdomas keliais etapais: pirmiausia klientai atsiunčia žmogaus, kurį nori, kad nupieščiau, nuotrauką. Trumpai jį aprašo: veikla, hobiai, charakterio savybės. Apsitariame kaip jį pavaizduoti, kokius akcentus piešinyje nupiešti.  Pradedu vykdyti užsakymą. Jį stengiuosi atlikti kruopščiai ir detaliai. Vieną žmogų piešiu 1-1,5 valandos. Du žmones 2-2,5 valandos. Nupiešęs šaržą jį atspausdinu ir išsiunčiu klientui.

Šaržai dažnai būna nespalvoti, tačiau jūs kuriate juos labai žaismingus ir spalvotus. Kaip perėjote prie tokio stiliaus?

Seniau ir pats piešdavau nespalvotus ar dalinai spalvotus šaržus. Tačiau pastebėjau, jog klientai dažniau užsakinėja pilnai spalvotą šaržą. Man pačiam spalvoti šaržai atrodo žaismingiau, linksmiau, todėl šiuo metu susikoncentravau tik į tokių šaržų piešimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kokių dažniausiai užsakymų sulaukiate?

Labai nudžiungu, kai klientai kreipiasi su idėja, kurios dar esu nepiešęs. Žinoma, užsakymų jau  buvo ne vienas šimtas, todėl tokių, kurie nesikartotų, beveik nebeliko.

Užklausos šaržų piešimui ateina ciklais. Vasara – vestuvių metas. Piešiu jaunavedžius, liudininkus piršlius. Ankstyvas ruduo – pasiruošimas boso dienai, kuri Lietuvoje kasmet vis labiau populiarėja. Vėlyvas ruduo ir visa žiema skirta Kalėdų progos užsakymams. Pavasaris – Šv. Valentino dienai. Likę tarpai tarp švenčių dažniausiai būna užimti gimtadienio dienos šaržais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų