REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžyje kilus gaisrui gyvenamame name, žuvo žmogus, o 26-erių jaunuolio gyvybę atsitiktinai išgelbėjo gatvėje patruliavusios pareigūnės.

Panevėžyje kilus gaisrui gyvenamame name, žuvo žmogus, o 26-erių jaunuolio gyvybę atsitiktinai išgelbėjo gatvėje patruliavusios pareigūnės.

REKLAMA

Pastebėjusios kylančius tirštų dūmų kamuolius, dvi policijos patrulės puolė gaisravietės link, o išvydusios, kad dega gyvenamas namas, ėmė belstis į degančio namo duris bei langus.

Drąsus dviejų patrulių pareigūnų poelgis šiąnakt 26-erių metų panevėžiečiui išgelbėjo gyvybę. Jei policininkės nebūtų beldusios į langus ir duris, jaunas vyras greičiausiai būtų užtroškęs dūmuose.

Gaisras name kilo jau po vidurnakčio, nedidelėje Priemiesčio gatvelėje, netoli geležinkelio bėgių. Išvydęs dūmus ir prie namo atskubėjęs ekipažas, dalį pastato rado jau skendintį liepsnose.

„Aš miegojau ir pradėjo į langus belsti, ir viskas. Duris atidariau ir policininkė buvo, sako, dega namas, sako, susirinkit daiktus, ką spėjau, tą pasiėmiau. Dūmų dar nejaučiau, nebuvo pas mane“, – sako išgelbėtas panevėžietis.

REKLAMA
REKLAMA

„Važinėdamos po miestą, pastebėjo atokiau stovintį namą ir rūkstančius tiesiog dūmus, kurie nebuvo panašūs, kaip iš kamino rūksta, tai nusprendė atvažiuoti iš arčiau ir patikrinti“, – pasakoja policijos atstovas Tadas Martinaitis.

REKLAMA

Šoko ištiktas vyras dar ilgai negalėjo atsipeikėti dėl to, kas nutiko naktį. Tik ryte suprato, kad liko gyvas per plauką. Pareigūnės ne tik išgelbėjo jam gyvybę, bet ir iškvietė ugniagesius.

„Gerai, kad pro šalį važiavo. Taip išeina, kad pasisekė“, – teigia išgelbėtas panevėžietis.

„Toliau atvyko ugniagesiai, namas degė atvira liepsna ir užgesino. Užgesinus, gaisro vietoje rado žuvusį žmogų“, – kalbėjo gaisrų tyrėjas Renaldas Nacickas.

Namo šeimininkas pasakoja, kad gaisre žuvo jo 64 metų giminaitis, kurį buvo įleidęs gyventi.  Jo pastato dalyje ir kilo gaisras. Nuo ko ir kas užsidegė, dar aiškinasi ekspertai, tačiau beveik neabejojama, kad liepsnos kilo dėl neatsargaus paties gyventojo elgesio su ugnimi. Jam elektra buvo atjungta.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaisro versijos, aišku, tiriamos visos galimos, bet labiausiai tikėtina, nes pastate tam gale nebuvo elektros, ji buvo atjungta, tai žmogus šildėsi parankinėm priemonėm, gal žvakėm“, – sako R. Nacickas.

Tik numalšinus liepsnas, į namo vidų patekę ugniagesiai rado lovoje apanglėjusį nelaimėlio kūną. O be namų naktį likęs panevėžietis laikinai prisiglaudė pas tėvą.

Panevėžio mieste tai pirmas šiemet liepsnose žuvęs žmogus, rajone jau 6-as. Tačiau visoje šalyje per 2020 metus jau žuvo dvigubai daugiau žmonių nei pernai – 79-i.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų