REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 laida „Svajonių sodai“ apžvelgė naujas pomidorų veisles, kurios šiais metais kiekvieno žmogaus šiltnamyje gali tapti kuo tikriausiu atradimu. 

TV3 laida „Svajonių sodai“ apžvelgė naujas pomidorų veisles, kurios šiais metais kiekvieno žmogaus šiltnamyje gali tapti kuo tikriausiu atradimu. 

REKLAMA

Vieną tokių – „gourmandia“ pomidorai, kurių dydis ir skonis nustebins ne vieną.

„Visos jaučio širdies tipo veislės būna vėlyvos, o ši yra ankstyva ir sunokina derlių pirmiau, nei veislės iš kurių mes tikėjomės. Pirmoji hibridinė jaučio širdies tipo veislė yra „Gourmandia“. Šie pomidorai viduje yra labai mėsingi, turi mažai sėklų, pomidoras labai pilnas ir išties labai skanus. Tai labai derlinga veislė, atiduodantį pagrindinį derlių ant pirmos kekės. Vėliau palaipsniui turėsite vėlyvesnį derlių, bet jis bus mažesnis“, – šios veislės privalumus vardijo „Žalia stotelė“ sėklų skyriaus vadovė Liucija Kunigiškytė. 

Dar viena nauja veislė – „Buffalo steak“, kuri yra vėlyvesnė nei „Gourmandia“.

„Kodėl šita veislė truputėli kitokia nei „Gourmandia“, nes jos vaisiai yra didesni. Vidus ypatingas tuom, kad yra mažai sėklų ir daug mėselės. Nuostabaus skonio, plona odele. Tai yra ideali veislė salotoms, sulčių gamybai, šaltoms pomidorinėms sriuboms“, – teigė L. Kunigiškytė. 

REKLAMA
REKLAMA

Dar viena veislė, kurios ypatybes išgirdo visi laidos žiūrovai „Ananas“. Šie geltonos spalvos pomidorai taip pat yra jaučio širdies tipo. „Ant vieno augalo užauga apie 10 pomidorų. Derlingumas  – apie 6-7 kilogramai iš vieno augalo, jei mes juos auginsime teisingai, jeigu išlaikysime atstumus“, – patarimais dalijosi specialistė.

Ji pataria šiltnamiuose auginti įvairių veislių pomidorus, kad jų vaisius galėtume valgyti nuo ankstyvųjų, vidutinio vėlyvumo ir vėliausiai derančių veislių. Anot jos, tradicinio dydžio šiltnamyje galėtų augti 5-7 veislės.

Daugiau patarimų rasite vaizdo reportaže:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų