Specialaus renginio metu lankytojams buvo pateikti baltieji, raudonieji ir rožiniai vynai. Putojančių vynų kategorijoje dominavo cava stiliaus gėrimas. Ramaus baltojo vyno kategorijoje – vynai iš skirtingų vynuogių veislių: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling, Viura, Moscatel, Pinot Grigio iš Bordo, Rioja, Jumilla, Umbria regionų. Tarp raudonųjų vynų vynuogių - Tempranillo, Monastrell, Pinot Noir, Garnacha, Cabernet Sauvignon ir daugelis kitų iš Rioja, Jumilla, Puglia, d'Ambruzzo, Toscana, Manduria kraštų.
Degustacijoje dalyvavę lankytojai ne tik ragavo bei lygino vynų skonius, bet ir sužinojo daugiau apie Ispanijoje, Italijoje ir Prancūzijoje gaminamo vyno istoriją, kilmę, vartojimo būdus, populiariausius vyno regionus bei vynuogių rūšis tiesiai iš geriausių Lietuvos vyno ekspertų lūpų.
Renginį rengė ABBI (Baltijos gėrimų pramonės aljansas) ir „Vyno Akademija“. Tai viena iš ilgalaikių vynų projekto „ES vynai Baltijos valstybėse“ priemonių. Tokio pobūdžio ir masto projektas, finansuojamas Europos Sąjungos, Baltijos šalyse yra pirmasis. Juo siekiama geriau supažindinti lietuvius, latvius ir estus su Europos šalių vynais, turinčiais saugomas kilmės, geografines bei vynuogių veislių nuorodas, vyno vartojimu, mokyti atskirti ir išsirinkti sau patinkantį skonį už priimtiną kainą, suteikti žinių ir užtikrinti tik atsakingą vartojimą.