Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vaiko auginimo atostogos – puiki galimybė atrasti pomėgį arba paversti jį verslu. Šiaulietė Loreta Poškevičienė, penkerius metus namuose auginusi vaikus, į darbą nebegrįžo, o pasinėrė į saldų konditerijos pasaulį. Klientų srautai iš visos Lietuvos, pavasarį atidaryta kepyklėlė – tai tik įrodymas, ką galima nuveikti siekiant užsibrėžto tikslo.

Vaiko auginimo atostogos – puiki galimybė atrasti pomėgį arba paversti jį verslu. Šiaulietė Loreta Poškevičienė, penkerius metus namuose auginusi vaikus, į darbą nebegrįžo, o pasinėrė į saldų konditerijos pasaulį. Klientų srautai iš visos Lietuvos, pavasarį atidaryta kepyklėlė – tai tik įrodymas, ką galima nuveikti siekiant užsibrėžto tikslo.

REKLAMA

Prasidėjo nuo gimtadienio torto

Pirmasis puošnus Loretos iškeptas tortas buvo skirtas jos dukrelės gimtadieniui. Kadangi internete pilna saldumynų nuotraukų, ji ėmė ieškoti, kur Šiauliuose galėtų įsigyti, tačiau neradusi, nusprendė pabandyti iškepti pati. Pavyko. Vėliau ėmė kepti draugams.

„Draugai, draugų draugai įsuko taip, kad teko rinktis – arba grįžti į darbą arba pradėti naują verslą. Aš manau, kad turint tikslą, viskas įmanoma. Eini kryptingai, renkiesi informaciją, bandai, darai. Jeigu kažkam išėjo, tai turi ir tau išeiti“, – mano L. Poškevičienė.

REKLAMA

Įrengė kepyklėlę

Rizika pomėgį paversti verslu pasiteisino. Po dvejų metų moteris, pasitarusi su specialistais, minimaliomis išlaidomis įrengė kepyklėlę. Loreta kepa biskvitus, pertepa juos, puošia. Nė vieno torto nerasi tokio pat.

„Kiekvienas tortas – iššūkis. Jie nesikartoja, būna individualūs. Prie kiekvieno sėdi ir galvoji, kad patiktų klientui ir svarbiausia – man. Žmonių skoniai – skirtingi, tad visi tortai man negali patikti, tačiau vis tiek stengiuosi padaryti taip, kad ir man būtų miela“, – šypsosi pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA

Kaprizingiausios klientės – nuotakos

Vienam tortui pagaminti prireikia trijų-keturių valandų priklausomai nuo to, koks būna individualus užsakymas. Rankų darbo torto puošybai prireikia valandos kitos.

Daugiausia laiko atima ir sudėtingiausia išlipdyti būna vaikų pamėgtus animacinius personažus. Ant torto nutūpia Tomas ir Džeris, Maša ir lokys, Kempiniukas ar Žaibas Makvynas. Sudėtinga išraityti ir gėles, kurios atrodo tarsi gyvos.

Pirmiausia savo pageidavimus išsako klientai, o po to tenka fantazuoti, pasitelkti internetą, padeda dailės žinios ir įgūdžiai, įgyti dar vidurinėje mokykloje. Šiaulietė tvirtina, kad reikliausios klientės – nuotakos. Įnoringi būna ir suaugę, ir vaikai.

„Kaprizingų klientų yra ne tik nuotakų. Yra tokių žmonių, kurie sako daryk kaip nori, man visaip gerai. Yra tokių, kurie nežino ko nori. Čia patys sunkiausi klientai. Sunku pataikyti, nes norisi, kad patiktų žmogui“, – klientus vertina šiaulietė.

Klientų ratas – ne tik Šiauliuose

Moteris sako, kad šiemet daugiausia teko kepti keturių aukštų tortų. Populiarūs ir saldūs stalai, ant kurių puikuojasi keksai, desertai, popsai (pyragėliai ant pagaliuko, – red. past.), sausainiai.

REKLAMA
REKLAMA

„Šį sezoną nuotakos mielai užsisakinėja visą saldų stalą. Man irgi smagu tai daryti. Turi vieną temą. Aišku, kiekvienas daiktas yra skirtingas, tačiau juos vienija viena tema. Smagu. Man tai patinka“, – džiaugiasi Loreta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų