• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pamėgote tilapiją – štai keletas rimtų priežasčių persigalvoti

Už tilapiją geriau netgi mėsainis?

Pastaruoju metu tilapija viena populiariausių žuvies rūšių – ji nebrangi, neturi specifinio žuvies skonio, neturi kaulų ir ją tikrai nesunku paruošti.

Pastaruoju metu tilapija viena populiariausių žuvies rūšių – ji nebrangi, neturi specifinio žuvies skonio, neturi kaulų ir ją tikrai nesunku paruošti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bėda ta, kad praktiškai visa tilapija, esanti rinkoje, yra užauginta dirbtinai – specialiose žuvų fermose ir šeriamos specialiu, specialiu maistu su cheminiais priedais, skatinančiais greitesnį augimą. Šimtai tūkstančių žuvų kasdien iš fermų keliauja į žuvies apdirbimo fabrikus.

REKLAMA

Kodėl dirbtinai užaugintos tilapijos gali būti kenksmingos sveikatai?

1. Vėliausi tyrimai parodė, kad fermose užaugintų tilapijų mėsoje yra uždegimą sukeliančių medžiagų. Tyrimų duomenimis, tilapija gali būti užsitęsusio ir ilgiau gyjančio uždegimo priežatimi, taip pat gali prisidėti prie širdies ligų, artrito, astmos ir kitų rimtų sveikatos sutrikimų atsiradimo. Tiem, kurie stengiasi vartoti kuo daugiau žuvies, kad gautų daugiau omega 3 riebalinių rūgščių ir sumažintų širdies smūgio riziką, tilapijos geriau atsisakyti. Mokslininkų teigimu, netgi mėsainis su kiauliena šiuo atžvilgiu yra sveikesnis pasirinkimas nei tilapija.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų