Lietuviai turbūt pakvaišo: masiškai šluoja lentynas, tačiau nežino svarbiausio

Renkantis naujametinius patiekalus – Kūčių silkės ir žuvys vietą užleidžia krabų kojoms, austrėms ar krevetėms, taip pat baltai mišrainei bei vaisiams. Ir ypač, kaip sako prekybininkai, mėgstamas tampa ananasas.

Vienas prekybos centras suskaičiavo, kad prieš pat naujuosius ananasų nuperkama kone pusšimtį kartų daugiau nei įprastai. Kai kas ne tik gomuriui pamaloninti perka šį egzotinį vaisių, bet ir norėdamas papuošti stalą. O ar žinote, kaip išsirinkti ananasą, kad būtų ne tik gražu, bet ir skanu?

Vos spėja pildyti lentynas

Prieš pat naujus prekybininkai vos spėja lentynas pildyti ananasais. Per dieną artėjant naujiesiems šis egzotinis vaisius, kaip pastebi pardavėjai, tirpte ištirpsta. Perka žmonės jį - net ne po vieną.

Tai įrodo vilnietis Erikas. Vyras kruopščiai renkasi, ką dėti į krepšį. Ir išsirenka net tris ananasus. Sako būtinai liks sau vienas, ir keli svečiams. Taip būna kasmet, mat be šio vaisiaus šventinio stalo neįsivaizduoja. Ir tuoj paaiškina kodėl.

(36 nuotr.)
FOTOGALERIJA. Prekybos ir pramogų centre "Akropolis“ vyksta išpardavimų bei akcijų diena "Jamam“

Dažniausiai Erikas sako šį egzotinį vaisių išsirenkantis pagal spalvą ir kvapą. Tad prieš dėdamas į pirkinių krepšelį vaisius pauosto. O štai prekybos centro atstovė išduoda ir daugiau paslapčių, kaip išsirinkti tokį vaisių, kuris būtų ne tik gražus, bet ir skanus.

Šluoja egzotiškus produktus

Ir priduria žinovė, kad būtina apžiūrėti ir ananaso apačią – jeigu sausa ir graži – tokį vaisių pirkti galima, o štai jeigu bent kiek papeliję – geriau atidėti į šalį. Ir burnoti, kad vaisius rūgštus, negalima tiems, kas per skubėjimą nepažiūri etiketės – joje nurodoma - vaisius saldus ar saldžiarūgštis. Kam nepatinka terliotis su vaisiumi, galima tiesiog ji paversti gražia stalo puošmena, kaip juokauja kai kurie pirkėjai.

O atkeliauja į Lietuvą ananasai iš Kosta Rikos, Brazilijos, Meksikos. Iš Indonezijos,Tailando ir Indijos. Be vaisių, kaip sako prekybininkai, prieš pat naujus žmonės šluoja daugiau egzotiškesnių produktų. Ne tradicinių, kaip prieš Kalėdas, pavyzdžiui.

REKLAMA

„Tikrai neatsisako jūros gėrybių. Tikrai perka ir krabų kojas, austres, krevetes. Taip pat išauga įvairių pagamintų produktų prekyba – pagamintų salotų pardavimai, net septynis kartus“, - sako Berta Čaikauskaitė, „IKI“ viešųjų ryšių vadovė.

Turgaus prekeiviai kalba kitaip

Jeigu prekybos centruose ieškoma egzotikos, tai turgaus prekeiviai sako prieš Naujuosius matantys kiek kitokį pirkėją.

„Pas mus yra didžiulės eilės prie duonos. Prie sūrių. O kai dabar yra šventės, tai įvairūs tie žmonių ir lūkesčiai, ir pasirinkimai. Tai gali būti ir saldūs gaminukai, ypač eina konditeriniai, šakočiai, šimtalapiai“, - pasakojo Monika Smulkytė, „Tymo turgelio“ direktorė.

Kai kas dar ir žuvies per Kalėdas neatsivalgęs. Tad prekybininkai prieš tokį pirkėją šoką viliotinį ir prieš Naujuosius, trina rankas - lietuviško šamo prieš šventinę naktį taip pat nuperkama gerokai daugiau.

Ir daugelis sako besilaikantys savo šeimos tradicijų, tad patiekalai  nelabai skiriasi nuo kalėdinių.


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų