Laikinai uždarytas Vilniaus rajone, Ežeraičio kaime įsikūręs bendrovės „Villon“ restoranas. Per Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos patikrinimą aptikta daug pažeidimų.
Patikrinimo metu nustatyta, kad restorano virtuvėje tvarkant maistą neišvengiama kryžminės taršos, sušaldyta mėsa ir tigrinės krevetės atšildomos aplinkos temperatūroje, šaldytuve viename padėkle laikoma termiškai apdorota ir atvėsinta paukštiena, neužtikrinama maisto žaliavų, pusgaminių laikymo temperatūra, dalis pusgaminių neženklinta, todėl neįmanoma nustatyti jų tinkamumo vartoti termino (šaldytos sriubos, šaldytos jautienos ir lašišos karpačio, šaldytos anties).
Taip pat neprisilaikoma higienos reikalavimų, nekokybiškai valomos mėsos svarstyklės, nesavalaikiai atjungiami ir išvalomi šaldikliai, šaltų patiekalų šaldytuvo lentynos pažeistos korozijos, dezinfekcinis skystis be tinkamumo vartoti termino, darbo vietose nepakabintos jo naudojimo instrukcijos.
Patikrinimo metu buvo atrinkti nuoplovų mėginiai nuo gamybinio inventoriaus bei darbuotojų rankų. Gavus tyrimų atsakymus paaiškėjo, kad nuoplovų mėginiuose, paimtuose nuo svarstyklių žaliai mėsai, dubens salotų maišymui, šaldytuvo lentynos bei konditerinių svarstyklių aptiktos koliforminės bakterijos.
Įmonei nurodyta atlikti maisto tvarkymo patalpų plovimą ir dezinfekciją. Už nustatytus pažeidimus įmonės atsakingam asmeniui skirta 800 Lt bauda.