REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad duomenys apie išmokas turi būti pateikti iki vasario 15 dienos, rašoma pranešime spaudai.

Valstybinė mokesčių inspekcija primena, kad duomenys apie išmokas turi būti pateikti iki vasario 15 dienos, rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Iki 2019 m. vasario 15 d. pateikti duomenis privaloma tiek apie 2018 metais gyventojams sumokėtas išmokas, pagal mokesčio mokėjimo tvarką priskiriamų B klasės pajamoms, tiek informaciją apie 2018 metais gyventojams išmokėtas A klasės išmokas mokesčius išskaičiuojantiems asmenims.

A klasės pajamoms priskiriamos su darbo santykiais arba jų esmę atitinkančiais santykiais susijusios pajamos, sporto veiklos pajamos, atlikėjo veiklos pajamos, palūkanos, honorarai ir kitos pajamos. B klasės pajamos yra individualios veiklos pajamos, gautos iš darbdavio nuo 2018 sausio, azartinių lošimų ir loterijų laimėjimų pajamos ir kitos pajamos.

Iki š. m. vasario 15 d. duomenis apie nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas gyvybės draudimo įmokas, sumokėtas palūkanas už suteiktas paskolas gyvenamajam būstui statyti arba įsigyti, už studijas sumokėtas įmokas, studijų įmokoms mokėti skirtas paskolas bei nuolatinių Lietuvos gyventojų sumokėtas pensijų draudimo įmokas į pensijų kaupimo fondus turi pateikti ir vadinamieji tretieji asmenys – bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo ir neformaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt.

REKLAMA
REKLAMA

„Preliminarias metines gyventojų pajamų deklaracijas formuojame atsižvelgdami į pažymas apie per praėjusį laikotarpį sumokėtas išmokas, dėl šios priežasties svarbu, kad pažymos apie A ir B klasės išmokas į VMI sistemą atkeliautų laiku, o jose pateikiami duomenys būtų teisingi ir tikslūs“, – sako VMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Stasė Aliukonytė-Šnirienė.

REKLAMA

Svarbu, kad nuo šiemet A ir B klasės išmokoms ne tik suvienodinamas duomenų pateikimo galutinis terminas, bet ir naudojama ta pati forma tiek teikiant duomenis apie A, tiek apie B klasės išmokas.

Pagrindiniai faktai:

• A ir B klasės išmokos nuo šiol teikiamos nauja forma GPM312. • Duomenys apie A ir B klasės išmokas turi būti deklaruoti iki 2019 m. vasario 15 d.; • Tretieji asmenys duomenis apie gyvybės draudimo, studijų, pensijų fondų, paskolų įmokas ir sumokėtas palūkanas turi deklaruoti iki vasario 15 d.; • Pateiktų duomenų pagrindu yra formuojamos preliminarios metinės pajamų deklaracijos gyventojams; • Duomenis apie A klasės išmokas turi pateikti ir nuolatiniai Lietuvos gyventojai, kurie per 2018 m. mokestinį laikotarpį vykdė ekonominę veiklą ir turėjo samdomų darbuotojų, taip pat nuomojosi patalpas iš fizinių asmenų; • Duomenis deklaruoti greičiausia ir patogiausia naudojantis EDS sistema (http://deklaravimas.vmi.lt).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų