REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apklausa rodo, jog sulaukus 40-ies metų ar peržengus šią amžiaus ribą darbą surasti tampa sudėtinga net ir išsilavinusiems bei patyrusiems specialistams.

REKLAMA
REKLAMA

 

Daugiau nei pusė apklaustųjų pritarė tokiam teiginiui, antra pagal gausumą respondentų grupė (31 proc.) nurodė, jog viskas priklauso nuo ieškomam darbui keliamų lūkesčių. Ir tik 18 proc. apklausos dalyvių buvo įsitikinę, kad amžius nebūtų kliūtis, trukdanti susirasti naują darbo vietą.

REKLAMA

 

Statybų bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis „Žinių radijo“ laidoje „Atviras pokalbis“ teigė, kad nederėtų remtis darbdavių ir darbuotojų santykių ir užimtumo darbo rinkoje Skandinavijos šalyse pavyzdžiu:

 

„Man atrodo, kad ta politika, kurią vykdo Skandinavijos šalys, nėra labai perspektyvi. Skandinavijoje yra labai daug socializmo elementų. Ir ilgesniuoju laikotarpiu, anksčiau ar vėliau, tos šalys suvoks, kad jos praranda tam tikrą konkurencingumą. Turim konkretų bendrovės „Nokia“ pavyzdį Suomijoje. Šiandien tokios bendrovės iš esmės nėra. Kodėl buvusi pajėgiausia pasaulyje mobiliųjų telefonų gamintoja taip smuko? Todėl, kad prie socializmo nėra motyvacijos. Nėra motyvacijos siekti kažko naujo, kurti kažką geriau ir tobuliau“, - sakė A. Avulis.

 

2014 metų balandžio mėnesio duomenimis, Lietuvoje bendrasis nedarbo lygis siekė 11,2 proc. Tai antras rezultatas tarp Baltijos šalių. Mažiausiai bedarbių – Estijoje (7,7 proc.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų