Rašyti komentarą...
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Pabusiu nepopuliari ir piktieji komentat
Pabusiu nepopuliari ir piktieji komentat
Labai bijau, kad pakels MMA, nes teks savo bizniuką uždaryti ir tikriausiai papildyti bedarbių gretas. DIDŽIAUSIOS BĖDOS Lietuvoje - tai nėra klientų (ir jų nenoras mokėti bei taupymas, bei emigracija), ir antra didelė bėda GODUMAS. Mūsų tiek mažai, kad pardavėjai norintys išgyventi (batai, rankinukai, drabužiai ir pan.) priversti dėti antkainius po 200-300 procentų, bet nuperkama per mažai, todėl nuolaidos būna tik fiktyvios. Tačiau aš stebėdama prekybos centre esančių įmonių egzistavimą matau, kad nei su mažais antkainiais nei su dideliais neįmanoma išgyventi, nes tiesiog nėra pirkėjų. Tik nereikia sakyti žmonės neturi pinigų - man nuostaba kai pensininkės perka batus po 200-400 lt. Ir joms tai normalu. Mano bizniukas paslaugos + prekyba. Mėnesio pajamos apie 6000 lt. Jei pakels atlyginimą iki 1509, tai darbuotojas dirbantis pilną etatą už minimumą, man kainuos 2150 lt. (su mokesčiais) + 1000 lt nuoma, dar prekėms reikia bent 1500 lt. ir jei dar norėčiau sau išsimokėti atlyginimą dar 2150 (čia su sodros ir pajamų mokesčiais, į rankas būtų kaip ir darbuotojui minimumas). Tai gaunasi 6800 lt (viršiju pajamas, reiškia dirbu į minusą), o dar įrangos remonto išlaidos ir t.t. Sakysit kelti paslaugų kainas, tai kad jau dabar verkia, kad 13 centų yra labai brangu. Nesu gera verslininkė, nes vis gaila klientų jau 10 metų dirbu beveik tomis pačiomis kainomis. Girdėjau per TV laidą apie smulkiuosius verslininkus (kurių beje yra dauguma), jei jie nesugeba padaryti tokio verslo, kad galėtų kelti atlyginimus bet kada kai tik sugalvoja vyriausybė, tegu užsidaro. Bet būtent smulkiųjų verslininkų yra daugiausia, jie suteikia žmonėms darbų. Ir jiems tikrai sunku pakelti atlyginimą, arba jis turi būti gerai apgalvotas, ir aišku paslaugų kainos tikriausiai pakeltos. Labiausiai pikta ant žmonių. Kai pasiklausai su kokiomis idėjomis nori ateiti užsienio verslininkai, tai jiems vis netinka (per arti namų, per didelis triukšmas, ar dar kvailiausios kitos priežastys). Kuo daugiau bus nuostabių idėjų su geru kapitalu, tuo daugiau žmonių dirbs Lietuvoje, tuo mažiau išvažiuos ir gal net grįš. Tuo daugiau bus klientų ir smulkiam verslui. Tuo daugiau reikės darbuotojų, ir tik tada atlyginimai savaime augs. Patikėkit yra daug verslininkų, kurie vargsta gerokai daugiau už savo darbuotojus, bet pinigų lieka jiems mažiau nei darbuotojams. Aš pati esu už tai, kad Lietuvoje gyventume geriau, bet labai trūksta perkamosios jėgos, juk ir mes visi dažnai ieškom kaip pigiau nusipirkti, ar gal geriau patys pasidarysim, nei ką pasamdysim. Su senais drabužiais pavaiščiosim ir kartais visai ne dėl to, kad neturim pinigų, bet tiesiog todėl, kad pinigėlius norim pasilaikyti prie savęs ir niekam neatiduoti.
DIRBANTIS LIETUVIAI LAIKOMI VISIŠKAIS LOHAIS DIRBA VISĄ MĖNESĮ UŽ MAŽIAU NEI 300 EURŲ
Atlyginimas 300 eurų............. Įdomu, kaip užsieniečiams iš šalies tai atrodo.............
susikiskit savo ta eura.kelkit alga ,o eura isivesim kada algos bius kaip europoi.o jei ne reiks traukt vamzdi is palepes
kai ubagui pakelt alga tai bankrotaso kai ponai pasikele tai ce reiskia lietuvai geriau ane taip iseina
pas mus kainos ne nuo mokamu atlyginimu priklauso, o nuo prekybininku ir visokio plauko verslininku godumo. Musu algos yra vienos maziausiu ES, bet butinu prekiu kainos yra arba tokios pacios, arba net didesnes. Prabangos prekiu kainos tokios pacios, komunaliniu paslaugu didesnes... Kol vyraus poziuris "turiu kavine, noriu vazinet su limuzinu", tol samdomam darbuotojui teliks tik puse mma uz pilna d.d. su virsvalandziais :) , o valstybe toliau "rems" toki versla visokiom kompensacijom ir t.t. ismokamom ten dirbantiems zmonems. Nors realiai tai dirbantiszmogus turi uzsidirbti tiek, kad galetu patssusimoket ir dar liktu - kitu atveju tai ir dirbt neapsimoka.
ne ekonomistai turi postringauti apie MMA,TIK DARBO RINKA TAI NUSPREDZIA KAI NEBUS KAM DIRBTI ,TADA IR KILS ATLYGINIMAI
Siulykit istatymus,kad darbdaviai isipareigotu moket padoru atlyginima,kad galima butu gyvent,o ne egzistuot,Kad galetumem bent i kina ar koki sporto kluba nueit,ar boulinga pazaist.su tokia alga kaip minimumas tai nieko negali sau leist,tik koses valgyt ir batona su margarinu,kas cia per gyvenimas,is kur tu depresininku nebus perpildytos ligonines,is kur tiek savizudziu,juk tai ne is gero gyvenimo,jaunimas kariasi,zudo del pinigu,ju truksta,o kaip juos uzdirbt,Valandos po 12 ar net 16 dirbi ir nieko neuzdirbi,imtis antraeilio darbo jau tada jegu nebeuztenka,o kaip dar seima rupintis?....pamastykit ten seimunai.
vareikiai gali ir gydytis alkoholizma is mokesciu moketoju kisenes, o jaunimas ir pensininkai ir maistui greitai netures.
Svarbiausiai, kad ponai pasididino, o biedni greiciau isnyks, bus maziau bedu.
REKLAMA
REKLAMA

Skaitomiausios naujienos




Į viršų