REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio pradžioje „Sodra“ pradėjo mokėti vienkartines 200 eurų išmokas, kurias turėtų gauti pensininkai, neįgalieji ir šalpos išmokų gavėjai. Visgi kai kurie tikina, kad žadėtos išmokos negavo.

Rugpjūčio pradžioje „Sodra“ pradėjo mokėti vienkartines 200 eurų išmokas, kurias turėtų gauti pensininkai, neįgalieji ir šalpos išmokų gavėjai. Visgi kai kurie tikina, kad žadėtos išmokos negavo.

REKLAMA

„Sodros“ puslapyje nurodyta – jei gavėjas yra pasirinkęs gauti pensiją į banko sąskaitą, pensijos bei vienkartinių 200 eurų išmokėjimo terminas priklausys nuo to, kurio banko paslaugomis žmogus naudojasi ir kokiame regione gyvena. Vėliausias terminas šiuo atveju – rugpjūčio 12 d.

Tačiau kai kurie žmonės, kuriems priklauso ši 200 eurų išmoka, tikina jos negavę, ir buvo informuoti, kad mokėjimo terminas nukeltas į rugsėjį.

„Aš turiu negalią bei gaunu netekto darbingumo pensiją. „Sodros“ buvau informuotas, kad man priklausanti 200 eurų vienkartinė išmoka rugpjūtį, kaip buvo nustatyta, o mokėjimas bus atidėtas iki rugsėjo mėnesio.

REKLAMA
REKLAMA

Dar rugpjūčio 3 d. „Sodra“ per žiniasklaidą tvirtino, kad vienkartinės išmokos visiems bus išmokėtos iki rugpjūčio 12 d. Kodėl taip atsitiko nežinau, o plačiau man nepaaiškino“, – savo patirtimi dalijasi Artūras (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

REKLAMA

Visgi „Sodros“ komunikacijos skyriaus vedėjas Saulius Jarmalis tikina, kad mokėjimai vyksta be jokių trikdžių, o visiems, kuriems ši išmoka turi būti išmokėta – gaus ją rugpjūtį.

„Negalime komentuoti nežinant konkrečios asmens situacijos, tačiau, jeigu gyventojas liepos mėnesį gavo pensiją ir yra deklaravęs gyvenamąją vietą Lietuvoje, jam 200 priemoka bus išmokėta rugpjūtį. „Sodra“ įsipareigojo 200 eurų išmokas išmokėti iki rugpjūčio pabaigos ir moka be sutrikimų“, – situaciją komentuoja S. Jarmalis.

Vienkartinė išmoka beveik milijonui gyventojų

Vienkartines išmokas gaus visi gaunantieji socialinio draudimo senatvės pensiją, išankstinę senatvės pensiją ar senatvės pensiją neįgaliajam. Išmokos taip pat priklauso netekto darbingumo (invalidumo) pensijų gavėjams. Gavėjų sąrašuose atsidūrė ir asmenys, gaunantys našlių ir našlaičių bei maitintojo netekimo pensijas.

REKLAMA
REKLAMA

Vienkartinė 200 eurų išmoka taip pat pasieks ištarnauto laiko pensijos ar kompensacijos už ypatingas darbo sąlygas gavėjus. Pinigų sulauks ir tie asmenys, kurie gauna įvairių rūšių šalpos pensijas ir šalpos kompensacijas bei socialines pensijas. Žmonėms, gaunantiems kelias pensijas, skiriama viena vienkartinė 200 eurų išmoka.

Jei pensija pristatoma į namus, vienkartinė išmoka taip pat bus pristatyta į namus. Išmokų pristatymas į namus ir atsiėmimas pašte turėtų vyktu įprastu grafiku – nuo rugpjūčio 10 iki 26 dienos.

„Tik tiems gyventojams, kurie pensijas ar kitas socialinio draudimo išmokas pradės gauti rugsėjo – gruodžio mėnesiais, vienkartinė išmoka bus išmokama tą patį mėnesį, bet ne vėliau kaip šių metų gruodį. Vienkartines 200 eurų išmokas gaus tie, kas jau gauna pensiją ir tie, kuriems pensija dar tik bus paskirta ir pradėta mokėti iki 2020 metų pabaigos“, – paaiškino S. Jarmalis.

Pinigų sulauks beveik milijonas gyventojų, jiems iš viso bus išmokėta apie 180 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų