REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šią savaitę, kaip ir buvo žadėta, „Sodra“ pradės mokėti valdžios pavasarį pažadėtas 200 eurų vienkartines išmokas pensininkams ir neįgaliesiems. 

Šią savaitę, kaip ir buvo žadėta, „Sodra“ pradės mokėti valdžios pavasarį pažadėtas 200 eurų vienkartines išmokas pensininkams ir neįgaliesiems. 

REKLAMA

Pirmosios išmokos gavėjus pasieks šį ketvirtadienį.  

„Pradėsime šią savaitę. Paprastai išmokos pradedamos mokėti apie aštuntą (mėnesio – BNS) dieną, tai šį mėnesį, turbūt, pradėsime šeštą dieną. Nes daug mokėjimų pavedimų, tai siekiant paskirstyti racionaliai mokėjimų srautus, kai kurie gavėjai gaus diena anksčiau ar vėliau negu įprastai“, – BNS pirmadienį pranešė „Sodros“ Komunikacijos skyriaus atstovė Malgožata Kozič. 

Iš viso gavėjams bus išmokėta apie 180 mln. eurų. Dėl išmokų kreiptis į „Sodrą“  nereikia – pinigai bus išmokami taip pat, kaip ir pensijos. Žmonėms, gaunantiems kelias pensijas, bus skiriama viena išmoka. Didžioji dalis žmonių išmoką gaus iki rugpjūčio pabaigos.

REKLAMA
REKLAMA

Vienkartines išmokas gaus visi senatvės pensininkai, išankstinės pensijos, netekto darbingumo (invalidumo), našlių ir našlaičių bei maitintojo netekimo, taip pat ištarnauto laiko ar kompensacijos už ypatingas darbo sąlygas, įvairių rūšių šalpos bei bei socialinių pensijų ir šalpos kompensacijų gavėjai. 

REKLAMA

Tiems gyventojams, kurie pensijas ar kitas socialines išmokas pradės gauti rugsėjo–gruodžio mėnesiais, išmoka bus išmokėta tą patį mėnesį, bet ne vėliau kaip gruodį.  

Vyriausybės siūlymui išmokėti 200 eurų vienkartines išmokas socialiai pažeidžiamoms grupėms Seimas pritarė gegužės pradžioje. Valdantieji teigė, kad tai paskatins vartojimą bei iš dalies kompensuos rizikos grupės žmonių per karantiną patirtus finansinius praradimus. 

Premjeras Saulius Skvernelis yra sakęs, kad rizikos grupės žmonės dėl apribojimų negalėjo gyventi įprasto gyvenimo.

REKLAMA
REKLAMA

Prezidentas Gitanas Nausėda siūlė paramą išmokėti anksčiau nei vasaros pabaigoje. Prezidentas taip pat pripažino, kad valdančiųjų numatyta išmokų skyrimo data „praktiškai visiškai papuola prie rinkimų slenksčio“.

Seimo opozicija siūlė šias išmokas didinti iki 300-375 eurų ir pinigus išmokėti per keturis mėnesius nuo birželio, bet valdantieji tikino, kad anksčiau išmokėti pinigų negalima dėl techninių apribojimų. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų