REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Leidimus gaminti dezinfekcinį skystį gavo 14 įmonių – dalis jų jau pradėjo skysčio gamybą, jis artimiausiu metu pasirodys prekyboje.

Leidimus gaminti dezinfekcinį skystį gavo 14 įmonių – dalis jų jau pradėjo skysčio gamybą, jis artimiausiu metu pasirodys prekyboje.

REKLAMA

„Dezinfekcinio skysčio užteks visiems – problema dėl leidimų išspręsta, yra daugiau kaip keliolika gamintojų ir tiekėjų, kurie turi leidimus. Paminėtina, kad leidimų išdavimas nėra kliūtis įmonėms galinti dezinfekantus. Įmonės užsakymus įgyvendins, jei tai leis jų technologiniai pajėgumai“, – pranešė Sveikatos apsaugos ministerija (SAM).

Leidimų paprašė ir jų laukia dar keturios bendrovės: „Ukmergės vaistinė“, „BS Chemical“, „Profline“ ir „Bio Circle Balticum“.

SAM teigimu, įmonės gali pagaminti apie 2 tūkst. tonų skysčio per mėnesį. Viešajam sektoriui gali reikėti apie 600 tonų, kuris per savivaldybes būtų išdalintas gydymo, ugdymo įstaigoms, muziejams ir kitoms įstaigoms.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmas užsakymas papildyti rezervą sieks 100 tonų skysčio. Už šias prekes verslui bus sumokėta.

Leidimus turi bendrovės „Valentis“, „Eko pirk“, „Ruvera“, „Retrorega“, „Lesta“, „Danushis Chemicals“, „Cosmoway“, inovacinei firmai „MKDS“, „BIOK laboratorija“, „Vilniaus degtinė“, „Koslita“, „Italiana LT“, „Aconitum“ ir „Kurana“.

REKLAMA

Naujienų portalas 15min.lt pirmadienį skelbė, jog pirmieji sunkvežimiai su pagamintu lietuvišku dezinfekciniu skysčiu pirmadienį iškeliavo į platinimo įmones ir prekybos tinklų sandėlius, o prekybos vietose pasirodys šios savaitės pabaigoje.

„Vilniaus degtinės“ vadovo Roko Mituzo teigimu, įmonė jau pagamino apie 80 tūkst. litrų dezinfekcinio skysčio. 

Penktadienį ir savaitgalį gelinį skystį gaminusi „BIOK laboratorija“ šiuo metu gamybą sustabdė, nes laukia žaliavų papildymo – vėl pradėti gaminti rankų gelį planuojama kitą savaitę, o jau pagamintus produktus turėtų pristatyti parduotuvėms ketvirtadienį. 

Vyriausybė iš valstybės rezervo skyrė per 300 tūkst. eurų ekstremaliai situacijai suvaldyti. Dalis šių lėšų numatyta dezinfekcinių priemonių įsigijimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų