REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkijos kompanija „Kayi Insaat“ teismui apskundė Kauno valdžios sprendimą nutraukti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybų sutartį.

Turkijos kompanija „Kayi Insaat“ teismui apskundė Kauno valdžios sprendimą nutraukti S. Dariaus ir S. Girėno stadiono statybų sutartį.

REKLAMA

Kauno apygardos teismo atstovė Milda Bučnytė BNS pranešė, kad įmonė sausio 20 dieną pateikė teismui ieškinį ir prašo pripažinti vienašališką sutarties nutraukimą neteisėtu ir negaliojančiu.

Pasak jos, teismo posėdžio data kol kas nepaskirta, laukiama atsiliepimo į ieškinį.  

Antradienį teismas, be to, atmetė „Kayi Insaat“ prašymą laikinai sustabdyti 2 mln. eurų SEB banko garantijos išmokėjimą savivaldybei. Šį sprendimą dar galima skųsti Apeliaciniam teismui.

„Kompanija nepateikė racionalių argumentų, pagrindžiančių, kad nesustabdžius garantijos išmokėjimo, galimai būtų apsunkintas arba pasidarytų nebeįmanomu įvykdyti sprendimas dėl sutarties nutraukimo pripažinimo neteisėtu“, – informavo teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Sprendimą nutraukti 2018 metais pasirašytą 46 mln. eurų vertės sutartį su Turkijos kompanija Kauno savivaldybė priėmė sausio pradžioje. Vienas iš motyvų – darbų grafiko nesilaikymas.

REKLAMA

Savivaldybės teigimu, bendrovė iš Turkijos buvo įsipareigojusi atvežti 400 darbininkų ir didžiąją dalį statybinės technikos, tačiau tokių pajėgų iki šiol nėra, o technika nuomota iš Lietuvos subrangovų.

Be to, savivaldybė teigia gavusi turkams adresuotų kreditorių pretenzijų dėl neatsiskaitymų už statybines medžiagas, projektavimo darbus bei kitas paslaugas. Nesumokėta ir už darbininkams tiekiamą maistą. Su dauguma subrangovų savivaldybė atsiskaito tiesiogiai, o  Turkijos įmonei už visus iki šiol atliktus darbus sumokėta 8,5 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Kayi Construction“ projekto vadovo pavaduotojas Alperas Dedeoglu (Alperas Dedeohlu) tuomet BNS sakė, kad darbai stadione paskutiniu metu nevyko dėl techninio projekto problemų.

2019 metų pabaigoje statybose dirbantys 52 Turkijos piliečiai paskelbė streiką dėl nesumokėtų tūkstančių eurų atlyginimų.

Planuota, kad stadionas bus baigtas jau šių metų pavasarį, tačiau paaiškėjus, kad teks griauti ir iš naujo statyti dalį pertvarų, darbai užtruko, tikėtasi, kad juos pavyks baigti šiais metais.

Savivaldybės duomenimis, kol kas atlikta apie ketvirtadalis visų darbų. Nutraukus sutartį planuojama skelbti naują rangovo konkursą.

Skelbta, kad po rekonstrukcijos stadiono vietų skaičius nuo 9,5 tūkst. padidės iki 15 tūkst., o visos tribūnos bus uždengtos stogu. Stadionas turės modernią šildomą dangą ir atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų