REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Partnerio turinys
Turinys paruoštas bei kontroliuojamas projekto partnerio

Vairuotojai dažnai nuvertina padangų svarbą ir neskiria pakankamai dėmesio jų kokybei, perka naudotas ar netgi restauruotas padangas. Aukštos kokybės padangos yra būtinos jūsų saugumui užtikrinti ir išgauti visas geriausias savybes iš automobilio.

Vairuotojai dažnai nuvertina padangų svarbą ir neskiria pakankamai dėmesio jų kokybei, perka naudotas ar netgi restauruotas padangas. Aukštos kokybės padangos yra būtinos jūsų saugumui užtikrinti ir išgauti visas geriausias savybes iš automobilio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taigi, atėjo laikas įsigyti naujas padangas? Žinoma, norite įsigyti tvirtas, kokybiškas ir ilgaamžes. Bet dar svarbiau yra rasti tinkamiausias būtent jums.

REKLAMA

Žieminės, vasarinės, o gal universalios?

Siekiant aukščiausios kokybės saugumo, žiemą reikėtų naudoti žiemines, o vasarą – vasarines padangas. Tik tada iš savo automobilio galite tikėtis daugiausiai.

O kaip gi universalios?

Universalias padangas galima legaliai eksploatuoti ištisus metus. Jos yra tinkamos visiems sezonams ir išlieka pakankamai minkštos žiemą ir pakankamai kietos vasarą. Problema ta, kad jų stabdymo kelias ilgesnis ir įsibėgėjimas lėtesnis nei tam sezonui skirtų padangų.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl to tokios padangos gali kiek nuvilti dažnai keliaujantiems, tačiau puikiai tiks retai vairuojantiems arba gyvenantiems mieste.

Padangos pagal jūsų gyvenamąją vietą

Tiek patys automobiliai, tiek padangos yra gaminamos pagal tai, kokioje vietoje jos bus eksploatuojamos. Ar žinote, kokios padangos tinkamiausios jūsų kasdienėms kelionėms į darbą?

Mieste

Miestuose greitis nėra didelis, todėl aukščiausios klasės padangos nėra būtinos. Žiemą keliai yra greitai nuvalomi, bet netikėtas sniegas ryte gali sukelti problemų, jeigu jūsų žieminės padangos neturės gero protektoriaus. Vis dėlto, jeigu važinėjate tik mieste, jums tikrai gali pakakti ir universalių padangų su kiek grubesniu protektoriumi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaime

Žvyrkeliai, miško keliukai ir senas asfaltas – kasdienybė? Jeigu taip, tada jums reikalingos vidutinio/aukšto profilio padangos. Protektorius turėtų būti kiek galima grubesnis tiek vasarinėms, tiek žieminėms padangoms. Galų gale, jums nepakenktų ir dygliuotos žieminės padangos – užklupus netikėtoms pūgoms, tikrai joms padėkosite.

Užmiestyje

Jeigu dauguma jūsų kelionių vyksta užmiesčio keliais ir automagistrale, tada, savo saugumo labui, nepagailėkite pinigų kokybiškoms žieminėms ir vasarinėms padangoms. Dėl didelio greičio padangos įkaista, o prastomis oro sąlygomis jų darbas yra išlaikyti sukibimą su kelio danga, vandenį ir šlapią sniegą „išstumiant“ į šonus.

REKLAMA

Jeigu padangas ruošiatės pirkti kartu su ratais, rinkitės kiek platesnes, gerai žinomų gamintojų padangas. Tokiomis aplinkybėmis universalios padangos nėra rekomenduojamos.

Padangos jūsų vairavimo stiliui

Dar vienas dalykas, kurio negalima praleisti, tai jūsų vairavimo stilius. Vertinate komfortą? Mėgstate posūkius „išlaužti“ greitai? O gal jūsų automobilis turi jus bet kur ir bet kokiomis oro sąlygomis? Bet kokiu atveju, už tai atsakingos bus padangos. Tad, jeigu...

Važinėjate tolimus atstumus

Tolimose kelionėse viena didžiausių problemų, su kuria gali tekti susidurti, yra pradurta padanga. Siekiant to išvengti, rekomenduojame rinktis EXTRA LOAD (XL) sustiprintas padangas. Jos turi gerokai tvirtesnes sieneles, todėl netyčiniai smūgiai į kelkraščio duobes atlaikomi gerokai lengviau.

REKLAMA

Tolimose kelionėse aktualus ir komfortas - čia padės aukštesnio profilio padangos. Žemo profilio padangos yra puikios sportiškam vairavimui, tačiau dėl žemų sienelių prastai sugeriamos duobės ir kyla rizika sugadinti ratlankius. Venkite universalių padangų – jos nėra tokios atsparios karščiui kaip vasarinės padangos ir nesuteikia tokio gero sukibimo su sniegu kaip žieminės.

Mėgstate sportišką vairavimą

Jeigu mėgstate kiek agresyvesnį vairavimą ar netgi apsilankote Nemuno žiede, tada jums reikalingos tik plačios, žemo profilio padangos. Kuo ratai mažiau praslysta, tuo važiavimas yra efektyvesnis, greitesnis ir saugesnis. Plačios padangos su keliu „sukimba“ gerokai didesniu plotu, kas priveda prie efektyvesnio valdymo ir aukštos klasės saugumo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, sportinės padangos visada gaminamos iš kiek minkštesnio gumos mišinio geram sukibimui užtikrinti. Bet dėl didesnio sukibimo susidaro ir didesnis pasipriešinimas, todėl tokios padangos dyla kiek greičiau nei įprastos, o kuro sąnaudos yra šiek tiek didesnės.

Dažnai važinėjate kaimo keliais

Žvyrkeliuose ir žiemą nevalytuose keliuose geriausiai važiuoti su giliausią protektorių turinčiomis padangomis, bet jeigu, tarkime, dirbate mieste, o jūsų klientai gyvena sunkiai pasiekiamose vietovėse – tokiu atveju reikia universalumo. Žiemą visas problemas išspręs dygliuotos padangos. Tačiau šiltuoju metų laikotarpiu, lietingomis dienomis vasarinės padangos gali ir nepasiteisinti. Išeitys yra dvi – ieškoti vasarinių padangų su kiek grubesniu protektoriaus raštu arba rinktis universalias padangas.

REKLAMA

Taigi, žiemą - žieminės, o vasarą - universalios – visada būsite pasiruošę ir miestui, ir kaimui!

Automobilį vairuojate retai

Jeigu jums retai prireikia automobilio, tada savaime suprantama, kad investuoti į jį irgi nenorite daug. Jums puikiai tiks vidutinės klasės vasarinės ir žieminės padangos, o jeigu norite dar paprastesnio eksploatavimo – drąsiai rinkitės universalias padangas. Jos pilnai patenkins visus jūsų poreikius, ištisus metus.

Svarbiausi padangų žymėjimai

Kiekviena padanga ant sienelės turi gausybę įvairių žymėjimų ir kiekvienas vairuotojas turėtų žinoti kai kuriuos iš jų. Štai ką reiškia ant padangos esantys skaičiai ir kiti svarbūs žymėjimai:

REKLAMA

● 205/55 R16 91V – lengviausiai pastebima ir pati svarbiausia padangos informacija, kurią atpažinti turėtų kiekvienas vairuotojas. „205“ parodo padangos plotį milimetrais, o jos aukštis yra 55% pločio. R16 – ratlankio skersmuo yra 16 colių. Na o 91V yra greičio ir apkrovos indeksas. „91“ parodo, kad maksimali padangos apkrova yra 615kg, o „V“ – maksimalus greitis 240 km/h.

● 1518 – keturi skaičiai ant padangos parodo jos pagaminimo datą. Šiuo atveju, padanga pagaminta 2018 metų, 15 savaitę.

● EXTRA LOAD (XL) – padanga turi sustiprintas sieneles ir atlaiko didesnį krūvį.

● TREADWEAR 400 – parodomas padangos atsparumas nusidėvėjimui. Kuo skaičius didesnis, tuo ji dėvisi lėčiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

● TEMPERATURE A – parodomas padangos atsparumas aukštai temperatūrai – A yra pati atspariausia, o C silpniausia.

● TRACTION AA – sukibimo su kelio danga įvertinimas. Aukščiausias įvertinimas yra AA, o žemiausias – C.

Pasirūpinkite savo saugumu

Rinkitės padangas atsakingai – jos yra vienintelis dalykas, kuris jungia jūsų automobilį su keliu. O padangos tipas ir kokybė atsakingi už tai, koks geras yra tas sujungimas. Įvertinkite savo poreikius, aplinkybes ir priimkite teisingą sprendimą!

Kviečiame apsilankyti internetinėje parduotuvėje www.padangos1.lt ir išsirinkti padangas pagal visus jūsų kriterijus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų