REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ekscentriškoji krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas (Denisas Rodmanas) tvirtina, kad jo misija Šiaurės Korėjoje yra bandymas „atidaryti duris“ tarp JAV ir šios izoliuotos valstybės, Amerikai sutelkus dėmesį į Pchenjano kalinto ir komos ištikto studento paleidimą.

Ekscentriškoji krepšinio žvaigždė Dennisas Rodmanas (Denisas Rodmanas) tvirtina, kad jo misija Šiaurės Korėjoje yra bandymas „atidaryti duris“ tarp JAV ir šios izoliuotos valstybės, Amerikai sutelkus dėmesį į Pchenjano kalinto ir komos ištikto studento paleidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vaizdo įraše, padarytame Pekine prieš išskraidinant į Jungtines Valstijas komos ištiktą Otto Warmbier (Otą Vormbjė), buvęs Čikagos „Bulls“ žaidėjas sako norįs statyti tiltus su šia stalinistine valstybe.

REKLAMA

„Pagrindinis dalykas, kurį bandome padaryti, yra bandymas atidaryti duris tarp abiejų šalių“, – įraše sako D.Rodmanas. Jis pridūrė, kad „maži dalykai absoliučiai daro didelį poveikį“.

D.Rodmanas yra „vienintelis žmogus planetoje“, turintis „unikalią savybę, neįtikėtiną privilegiją draugauti su prezidentu (Donaldu) Trumpu (Donaldu Trampu) ir maršalu Kim Jong Unu (Kim Čen Unu)“, įraše sako kažkoks D.Rodmano palydos žmogus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ir jis bandys atnešti taiką tarp abiejų šalių“, – pridūrė vyras.

Gausiai išsitatuiravęs, įsivėręs daug auskarų ir žaliai besilakuojantis nagus D.Rodmanas šią savaitę išskrido į Pchenjaną su misija, kuria, jo nuomone, D.Trumpas bus „gan patenkintas“.

Pasak D.Rodmano, jis bando pasiekti tai, ko reikia jiems „abiem“. Šis komentaras paskatino JAV pareigūnus ne kartą paneigti, kad krepšininkas išvyko į Šiaurės Korėją su kokiais nors administracijos įgaliojimais.

D.Rodmanas, buvęs D.Trumpo televizijos realybės šou „Mokinys: garsenybių kalvė“ (Celebrity Apprentice) dalyvis, Pchenjane jau susitiko su Šiaurės Korėjos sportininkais ir sporto ministru ir įteikė jam JAV prezidento knygą „Sandorio menas“ (The Art of the Deal).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Keistame jo dovanų krepšelyje taip pat buvo populiari vaikiška knyga „Where's Waldo? The Totally Essential Travel Collection“, muilo, dveji marškinėliai su autografais.

56 metų NBA šlovės muziejaus narys Šiaurės Korėjoje anksčiau lankėsi mažiausiai keturis kartus ir užmezgė neįprastai šiltus santykius su jaunuoju šios šalies lyderiu.

D.Rodmanas sulaukė daug kritikos dėl filmuotos medžiagos, kurioje matyti, kaip jis per apsilankymą 2014 metais dainuoja „Laimingo Gimtadienio“ savo „draugui visam gyvenimui“ Kim Jong Unui.

REKLAMA

JAV pareigūnai ne kartą sakė, kad D.Rodmanas į Šiaurės Korėją vyksta kaip privatus pilietis, nors spėliojama, kad jis atlieka neoficialaus D.Trumpo pasiuntinio pareigas.

Jungtinėse Valstijose O.Vormbjė tėvas Fredas Warmbier (Fredas Vormbjė) savo ruožtu atkartojo JAV pareigūnų žodžius, kad D.Rodmanas neatliko jokio vaidmens paleidžiant Otto.

„Dennisas Rodmanas neturi nieko bendra su Otto. Esu tikras, tai – dėmesio nukreipimas“, – sakė tėvas.

O.Vormbjė Amerikoje gydantys gydytojai sako, kad jis nereaguoja į aplinką ir kad visose jo smegenų srityse žuvę daug audinių.

REKLAMA

Šiaurės Korėja aiškino, kad O.Warmbier komą sukėlė botulizmas ir migdomieji vaistai. Esą amerikietis netrukus po teismo 2016 metų kovą susirgo botulizmu, jam buvo duota migdomųjų tabletė, kurią išgėręs vaikinas nugrimzdo į komą. JAV medikai tuo abejoja.

Šis Virdžinijos universiteto studentas į Šiaurės Korėją atvyko kaip turistas, bet dėl politinio plakato vagystės iš viešbučio buvo areštuotas ir nuteistas 15 metų sunkiųjų darbų. JAV griežtai pasmerkė bausmę kaip itin neproporcingą vaikino tariamai įvykdytam nusikaltimui. JAV kaltino Šiaurės Korėją, kad ji naudojasi O.Warmbier kaip politiniu įkaitu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų