REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paryžius pareiškė susirūpinimą dėl kalinamai ekspremjerei Julijai Tymošenko pateiktų kaltinimų nužudymu, remdamasi Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos atstovu Filipu Lalijo (Philippe Lalliot) skelbia "RIA Novosti".

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį penktadienį generalinis prokuroras Viktoras Pšonka pareiškė, kad Aukščiausiosios Rados nario ir verslininko J. Ščerbano nužudymą 1996 metais užsakė J. Tymošenko ir buvęs premjeras Pavlas Lazarenka.

REKLAMA

"Mes labai apgailestaujame dėl fakto, kad J. Tymošenko buvo pateikti nauji kaltinimai J. Ščerbano byloje. Mes dar kartą pareiškiame susirūpinimą, kurį jau anksčiau buvo parodžiusi Prancūzija ir jos partnerės Europoje. Tai akivaizdžiai nesąžiningas ir politiškai motyvuotas teisminis procesas, nukreiptas prieš J. Tymošenko", - sakė F. Lalijo.

Pastaruosius pusantrų metų Prancūzija ragino Ukrainą padaryti galą, jos teigimu, teisinei savivalei bei laikytis tarptautinių teisinės valstybės įsipareigojimų.

"Ukrainos valdžia sako norinti draugiškų santykių atkūrimo su Europos Sąjunga, - sakė F. Lalijo. - Šiandien, likus mėnesiui iki ES ir Ukrainos viršūnių susitikimo, kuris įvyks vasario 25 dieną, pats tinkamiausias metas įgyvendinti šias pastangas".

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų