REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Japonijoje, pirmajame jėgainės „Fukushima-1“ reaktoriuje šoktelėjo temperatūra: vidinė reaktoriaus dalis įšilo iki 400 laipsnių, tuo tarpu darbinė reaktoriaus temperatūra neturėtų viršyti 302 laipsnių, pranešė ITAR-TASS. Tačiau šalies valdžios atstovai pabrėžia, kad pavojaus nėra, apsauginė reaktoriaus kamera nepažeista ir nėra jokių ženklų, kad šiame energijos bloke gali kas nors nutikti.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu ekspertai mano, kad pirmajame reaktoriuje susiklosčiusi padėtis išlieka pavojinga. Japonų televizijos kanalas NHK ketvirtadienį pranešė, kad ties reaktoriumi kyla balti dūmai. Neatmetama tikimybė, kad reaktoriuje visiškai išsilydė branduolinio kuro strypai, kas gali reikšti nenusakomus žodžiais padarinius.

REKLAMA

Pirmasis jėgainės reaktorius patyrė didžiausius pažeidimus po žemės drebėjimo ir cunamio, ištikusių Japoniją prieš beveik dvi savaites. Sunkumų kilo su antruoju ir trečiuoju reaktoriumi. Kaip pranešė Atominio saugumo agentūros atstovai, egzistuoja tikimybė, kad po vandenilio sprogimo pirmajame reaktoriuje lydosi branduolinis kuras.

Agentūros atstovų nuomone, augant temperatūrai ir spaudimui pirmajame reaktoriuje, padėtis gali tapti kritine, todėl galvojama apie vožtuvo, laikančio susikaupusius garus, atvėrimą, kad būtų išvengta reaktoriaus sunaikinimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pranešama ir apie naujas aukas. Tiesdami elektros tiekimo kabelius buvo sužeisti ir smarkiai radiacijos paveikti trys darbuotojai. Juos medikai išgabeno į ligoninę.

Japonijos televizija NHK pranešė, kad Miyagi prefektūrą, šiaurės Japonijoje, sukrėtė naujas žemės drebėjimas, kurio stiprumas siekė 6,1 balo pagal Richterio skalę. Japonijos meteorologų agentūra įspėja, kad gali pakilti vandens lygis jūroje, tačiau tai neturėtų atnešti daug žalos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų