REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmasis Rusijos televizijos kanalas vėl įsijungė į politinę kovą prieš Baltarusijos prezidentą Aleksandrą Lukašenką. Spalio 10 dieną per visos savaitės naujienų programą „Vremia“ pasirodė siužetas, kuris pakartojo kaltinimus, kurie jau skambėjo per RTR A. Lukašenkos atžvilgiu. Buvo teigiama, kad Baltarusijos prezidentas turi psichinių sutikimų, praneša newsru.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmojo kanalo reporterių teigimu, A. Lukašenkos asmenybės ypatumus vertino gydytojas-psichologas Dmitrijus Ščigelskijus. Kaip išaiškėjo, jis aptiko „požymių, būdingų paranojiniams sutikimams, esant perdėtam savo asmenybės sureikšminimui, afektyviai logikai, įtarumui, t.y. ligoms, kuriomis sirgo Josifas Stalinas ir Adolfas Hitleris“.

REKLAMA

Psichologinių mokslų daktarė Varvara Morosanova nupiešė psichologinį A. Lukašenkos paveikslą, priskirdama jam agresiją aplinkiniams ir sadistinius polinkius.

Svarbu pabrėžti, kad Pirmasis kanalas praktiškai dubliavo per NTV ėjusį filmą „Krestnij Batka-3“, kuris pasirodė eteryje rugpjūčio mėnesį. Jame taip pat buvo ištraukos iš psichiatro D. Ščigelskijaus diagnozės, kurią jis nustatė dar prieš dešimt metų. Diagnozę taip pat komentavo Maskvos Psichiatrijos instituto specialistai.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kanalas dar priminė ir kitų kaltinimų, kurie nuskambėjo visose keturiose „Krestnij Batka“ dalyse: ir žmonių dingimus, ir ekonominį augimą Rusijos biudžeto sąskaita, ir nekorektišką Rusijos valdžios kritiką.

Tokių skandalingų pirmojo kanalo kaltinimų A. Lukašenkos atžvilgiu iki šiol nebuvo. Šis reportažas tapo šūviu į Baltarusijos valdžią. Šis siužetas įrodo ekspertų spėjimus, kad Baltarusijos pusė jau norėtų sušvelninti konfliktą, tačiau Rusijos pusė nebenori trauktis.

Praeitą trečiadienį Baltarusijos lyderis metė kilnų susitaikymo mostą, pasveikinęs Rusijos premjerą Vladimirą Putiną su gimimo diena. Tuo pačiu Baltarusijos deputatai ragino padaryti viską, kad „santykiai tarp dviejų šalių neišeitų iš konstruktyvios vagos“. Analitinio centro „Strategija“ ekspertas Valerijus Karbalevičius mano, kad A. Lukašenka yra priblokštas Maskvos reakcija į jo iššūkius ir dabar nori susitaikyti.

Savo ruožtu šį trečiadienį Rusijos Dūma oficialiai pareiškė, kad smerkia Baltarusijos valdžios elgesį, kuris gadina Rusijos ir Baltarusijos santykius.












REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų