REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šešis savo vaikus nužudžiusi Mairead Philpott buvo paleista iš kalėjimo, nors jame praleido tik pusę jai skirtos 17 metų laisvės atėmimo bausmės laiko.

Šešis savo vaikus nužudžiusi Mairead Philpott buvo paleista iš kalėjimo, nors jame praleido tik pusę jai skirtos 17 metų laisvės atėmimo bausmės laiko.

REKLAMA

Moteris buvo apkaltinta netyčine savo vaikų žmogžudyste ir įkalinta prieš septynerius metus, kai buvo įrodyta jos ir jos vyro Micko kaltė dėl savo namo padegimo.

Tuomet gaisre žuvo 10 metų Jade Philpott ir jos broliai – Johnas (9 m.), Jackas (7 m.), Jesse (6 m.), Jaydenas (5 m.) ir Duwayneas (13 m.).

Vaikai žuvo, kai Mickas Philpott 2012 metų gegužės 11-ąją užpylė benzino ant būsto grindų ir jas padegė, tuo pat metu, kai Mairead kalbėjo telefonu su gelbėjimo tarnybomis.

Teisme paaiškėjo, jog sutuoktiniai susimokė padegti namus siekiant padegimu apkaltinti buvusią vyro meilužę Lisa Willis, kuri paliko vyrą ir išėjo su penkiais vaikais. Sutuoktiniai norėjo įgyti globos teises L. Willis vaikų atžvilgiu ir gauti didesnį socialinį būstą, tačiau padegėjai neįvertino ugnies plitimo greičio, pražudžiusio 6 vaikus. Penkerius metus iki padegimo Mickas Philpottas dalyvavo televizijos laidoje „Jeremy Kyle Show“, kurioje gyrėsi turintis 15 vaikų su penkiomis skirtingomis moterimis.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjos teigimu, nors Derbyje, Victory Road gatvėje buvusį namą sumanė padegti Mickas Philpottas, tačiau vaikai žuvo, nes Mairead labiau vertino vyrą nei savo vaikus. Namas, kuriame žuvo 6 vaikai, vėliau buvo nugriautas.

REKLAMA

Mickui, kuris buvo 5 iš 6 žuvusių vaikų tėvu, skirtas įkalinimas iki gyvos galvos, kalėjime praleidžiant mažiausiai 15 metų, o Mairead ir padegime dalyvavusiam šeimos draugui Paului Mosley skirta po 17 metų įkalinimo su galimybe išeiti atlikus pusę įkalinimo bausmės.

Paleista iš kalėjimo moteris buvo slapta nugabenta į bendrabutį, kuriame ji praleis 3 mėnesius, o vėliau jai ketinama suteikti naują tapatybę siekiant apsaugoti nuo persekiojimo.

Vidurio Derbišyrą šalies Parlamente atstovaujanti konservatorė Pauline Latham teigė, jog dėl šios bylos baigties kalbėsis su generaliniu prokuroru ir siūlys įkalinti Mairead Philpott iki gyvos galvos. Pasak parlamentarės, niekas iš Derbio gyventojų nepamirš šių vaikų žūties. Politikės teigimu, ji yra asmeniškai šokiruota, jog prie vaikų žūties prisidėjusi motina buvo taip greitai paleista iš kalėjimo – už kiekvieną žuvusį vaiką ji kalėjo mažiau nei po 18 mėnesių.

Šaltinis: anglija.today

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų