REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tragiškai baigėsi lietuvių meilės trikampio drama – dėl moters meilės vienas vyras nužudė kitą. Tokį sprendimą pasiūlė pati moteris.

Tragiškai baigėsi lietuvių meilės trikampio drama – dėl moters meilės vienas vyras nužudė kitą. Tokį sprendimą pasiūlė pati moteris.

REKLAMA

Šie faktai paaiškėjo atvertus žmogžudystės bylą Kingstono Karūnos teisme, kuriame ir nagrinėjamas šių metų vasarą Rytų Londone įvykdytas mirtinas nusikaltimas.

Birželio 17-ąją po vidurnakčio Stratforde, Whalebone Lane gatvėje užpultas ir peiliu sužalotas vyras, kuris mirė įvykio vietoje, o netrukus paaiškėjo, kad velionis – 42 metų lietuvis Giedrius Juškauskas. East Hame gyvenęs Lietuvos pilietis mirė dėl daugybinių durtinių žaizdų kūne.

Netrukus sulaikyti ir įtariamieji – velionio žmona Asta Juškauskienė (35 m.) ir 25 metų Mantas Kvedaras. Moteris tyrimo metu apkaltinta nusikaltimo kurstymu, o vyras – žmogžudyste.

REKLAMA
REKLAMA

Bylos nagrinėjimo metu paaiškėjo, jog moteris su jaunesniu vyru užmezgė romantiškus santykius, tačiau jos sutuoktinis atsisakė su tuo taikstytis ir ją palikti, porą ir toliau siejo ne tik bendras gyvenimas, bet ir seksas.

REKLAMA

Žinoma, tokia padėtis nepatiko jos meilužiui.

„Abu vyrai pretendavo į moters meilę, jautėsi jos verti. Tokia situacija neišvengiamai vedė į krizę. Tuomet iniciatyvos ėmėsi moteris. Ji ne tik žinojo, jog Mantas Kvedaras žada pamokyti jos vyrą, bet ir skatino tai daryti, padėjo tam ruoštis. Moteris šioje byloje yra centrinė figūra, ji manipuliavo vyru, dirigavo veiksmams“, – teisme pasakojo prokuroras Huhgas Daviesas.

Giedrių Juškauską naktį užpuolęs Mantas Kvedaras jį mirtinai subadė – ekspertizės metu ant velionio kūno rastos 35 durtinės žaizdos kakle, krūtinėje ir pečiuose. Kaltinamasis dėl žmogžudystės prisipažino.

REKLAMA
REKLAMA

Mantas Kvedaras jau anksčiau yra teistas, prieš 3 metus jis išėjo į laisvę po bausmės atlikimo kalėjime Lietuvoje.

Meilės trikampį viduramžiams būdingu sprendimu – kova iki mirties – išspręsti neva pasiūliusi Asta Juškauskienė apklausų metu savo kaltę neigia. Nustatyta, kad netrukus po nusikaltimo moteris darė viską, kad panaikintų bet kokį ryšį su kaltinamuoju: trynė žinutes iš telefono, melavo policijos pareigūnams.

„Ji bandė sudaryti įspūdį, kad laikėsi nuo vyrų nuošaliai ir nieko nežino apie nusikaltimą“, – tikina prokuroras.

Lietuvei gresia atsakomybė už nusikaltimo kurstymą ir pareigūnų klaidinimą.

Byla toliau nagrinėjama teisme.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų