Sveika mityba – skanu, o ne nuobodu

Manau, jau kiekvienam teko girdėti bei patirti savo kailiu, kad didžiausius rezultatus, figūros bei savijautos pokyčius lemia ne kas kitas kaip sveika ir subalansuota mityba.

Turbūt daugeliui iš mūsų yra kur kas lengviau prisiversti ateiti į sporto salę nei „susitvarkyti“ su savimi virtuvėje, nes vis dar tvyro stereotipas, kad sveika mityba tai – sausas, beskonis maistas. Sudarinėdama mitybos planus savo klientams, dažnai sulaukiu nuostabos ir klausimo: „Tai man dabar mėnesį laiko valgyti tik šiuos produktus?!“.

Spėju, jog jau dauguma žino, kad sveikos mitybos principas remiasi į tokias maisto prekes kaip liesa žuvis, vištiena, kalakutiena, jautiena, kiaušiniai, kai kurie grūdinės kultūros produktai bei daržovės. Galbūt kai kam tai ir skamba gana nuobodžiai, tačiau pasitelkus fantaziją iš šių produktų galima sukurti tokius sveikus, maistingus ir nekoloringus maisto „šedevrus“, kad sveika ir subalnsuota mityba jums taps geru įpročiu ir malonumu, o ne kančia.

Manau, kad daugeliui jūsų teko girdėti, jog norint jaustis gerai, atrodyti gražiai bei sveikai – optimaliausia yra maitintis penkis kartus per dieną – trys pagrindiniai valgymai bei du užkandžiai tarp jų. Todėl šį kartą dalinuosi su jumis savo patiekalų idėjomis trims pagrindiniams dienos valgymams: pusryčiams, pietums ir vakarienei.

REKLAMA

Pusryčiams

AVIŽINĖ KOŠĖ

60g avižų su šaukštu riešutų sviesto, saulėgrąžomis, migdolais ir sezamo sėklomis.

Pietums

VIŠTIENOS RUTULIUKAI

Reikės (~5 porcijom): kelių morkų, pusės cukinijos, 2 kiaušinio baltymų ir vieno trynio, ~600g vištienos krūtinėlės , avižų (pyliau „iš akies“), prieksoninių žolelių pagal skonį.

Vištiena sumalti, sutarkuoti morkas ir cukiniją, tuomet į vieną indą sudėti visus produktus, įmušti kiaušinius. Viska gerai išmaišyti, rankomis suformuoti norimo dydžio rutuliukus ir patroškinti keptuvėje ant vandens.

 

Vakarienei

CUKINIJA ĮDARYTA VIŠTIENA

Produktai: 1 didelė cukinija, 4-ios morkos, 1/2 raudonojo svogūno, 1 avokadas, pievagrybiai, 500g vištienos krūtinėlės, 1 kiaušinis, pipirai.

Eiga: per pusę perpjauti cukiniją ir išimti jos "turinį". Sumalti vištieną ir morkas, susmulkinti ir kartu į masę įmaišyti raudonąjį svogūną, pabarstyti pipirų ir įmušti kiaušinio baltymą (atskyrus nuo trynio). Viską išmaišyti ir sudėti į cukinijos vidų. Susmulkinti ir ant viršaus sudėti pievagrybius, supjaustytą avokadą. Pašauti į 180C įkaitintą orkaitę ir kepti ~35min.

Valgykite sveikai ir jauskitės gerai!

 


Rašyti komentarą...
SKAITYTI KOMENTARUS (0)
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
REKOMENDUOJAME
×

Pranešti klaidą

SIŲSTI
Į viršų