REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
188
Šarūnas Jasikevičius ir gerbėjai (tv3.lt fotomontažas)

Pernai Lietuvos metų žmogumi ir geriausiu Eurolygos treneriu pripažintas Kauno „Žalgirio” strategas Šarūnas Jasikevičius kadaise irgi buvo vaikas, kuriam krepšinis iš pradžių atrodė tik vienas laisvalaiko praleidimo būdų.

188

Pernai Lietuvos metų žmogumi ir geriausiu Eurolygos treneriu pripažintas Kauno „Žalgirio” strategas Šarūnas Jasikevičius kadaise irgi buvo vaikas, kuriam krepšinis iš pradžių atrodė tik vienas laisvalaiko praleidimo būdų.

REKLAMA

Olimpiniu bronzininku ir keturiskart Eurolygos čempionu tapęs Š. Jasikevičius per savo krepšininko karjerą spėjo tapti ne tik Lietuvos pasididžiavimu, bet ir vienu visos Europos krepšinio simbolių

Lietuvos čempionus treniruojantis Šaras savo mintimis apie pirmas dienas krepšinyje ir savo vaikystės „dievukus” kalbėjosi su oficialia Eurolygos interneto svetaine.

„Augau Kaune (Lietuva), o į pirmąją savo treniruotę atėjau būdamas šešerių. Tiksliau, ne atėjau, o mane atvedė tėtis. Prisimenu tą treniruočių salę, prisimenu ir pirmą savo trenerį. Man labai patiko leisti laiką salėje.

REKLAMA
REKLAMA

Labiausiai krepšinis tuo metu mane traukė dėl to, kad matydavau tai per televizorių. Stebėdavau „Žalgirio” rungtynes. Taip ir nutiko, kad palaipsniui „įsimylėjau”. Juk taip tiesiog būna”, – euroleague.net sakė Š. Jasikevičius.

REKLAMA

Iš tiesų, tuometinės „Žalgirio” rungtynės jaunajam Šarūnui buvo labai didelis įvykis.

„Jau po pirmųjų treniruočių pamėgau jausmą būti aikštėje, būti joje kartu su draugais. Tiesa, vaikystėje per daug apie nieką negalvoji, tiesiog šmaikštauji, gerai leidi laiką su draugais, bėgioji be reikalo, žaidi.

Aš buvau didelis krepšinio sirgalius. Augant pradėjau vis dažniau lankytis ir arenoje. Eidavome žiūrėti rungtynių kartu su tėčiu. Labiausiai įsiminė tos legendinės dvikovos prieš Maskvos CSKA. Būdavo praktiškai neįmanoma nusipirkti bilietų, laisvų vietų niekuomet nebūdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Sedėdavau tėčiui ant kelių, o tie prisiminimai yra labai nostalgiški. „Žalgirio” rungtynės visuomet buvo nerealus įvykis”, – prisimena geriausias Lietuvos krepšinio treneris.

Šaro meilė krepšiniui buvo tokia didelė, kad be mokyklos ir treniruočių salės tuometinis šeštos klasės moksleivis nematė nieko patrauklesnio.

„Iš tiesų, motyvacijos treniruotis man netrūko. Į treniruotes keliaudavau pats, nebuvo toli, todėl pavažiuodavau kelias stoteles viešuoju transportu. Eidavau tik į mokyklą ir į salę, taip atrodė mano kasdienybė, tiesą sakant.

Vėliau, kai buvau šeštoje klasėje, perėjau į specialią sporto mokyklą, tai salė buvo visiškai prie pat. Baigiasi pamokos ir iškart keliauji treniruotis”, – pirmuosius rimtesnius žingsnius link krepšinio įvardija Šaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais „Žalgirį” į Eurolygos finalinį ketvertą atvedęs strategas prisimena ir žmones, kurie jam vaikystėje darė didžiausią įtaką.

„Pirmieji mane formuoti pradėjo būtent „Žalgirio” žaidėjai. Tai Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis ir Valdemaras Chomičius.

Tuo metu jie buvo visų mūsų herojai, nes matydavome juos per televizorių. Ilgainiui, stebėdamas šiuos krepšininkus, pradedi kažką keisti ir savyje, po truputį semtis patirties ir judesių.

Visuomet mylėjau šitą žaidimą. Tai buvo lengva. Tai buvo meilė iš pirmo žvilgsnio. Visuomet mėgau ir tenisą, o kai išvažiavau į Jungtines Amerikos Valstijas, pamėgau ir golfą. Golfą mėgstu iki dabar, tačiau toli gražu negalima to lyginti su krepšiniu”, – atviravo Šaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų