REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 11 dieną keturiomis rungtynėmis prasidės 2018-2019 metų Eurolygos sezonas, kuriame čempionų titulą gins Madrido „Real“, o žiūrovai išvys keturis naujokus. Pratintis teks ne tik prie jų – vasarą ne viena lygos komanda ėmėsi itin smarkių pokyčių ir sieks pakliūti tarp aštuonių stipriausių reguliaraus sezonų komandų.

Spalio 11 dieną keturiomis rungtynėmis prasidės 2018-2019 metų Eurolygos sezonas, kuriame čempionų titulą gins Madrido „Real“, o žiūrovai išvys keturis naujokus. Pratintis teks ne tik prie jų – vasarą ne viena lygos komanda ėmėsi itin smarkių pokyčių ir sieks pakliūti tarp aštuonių stipriausių reguliaraus sezonų komandų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tv3.lt siūlo savo skaitytojams susipažinti su visais pokyčiais ir pateikia artėjančio Eurolygos sezono apžvalgą, kuri bus padalinta į dvi dalis. Pirmoje – aštuonios ekipos, kurioms prognozuojame baigti pasirodymą jau po reguliaraus sezono.

REKLAMA

Čia sutiksite ir keletą drąsių spėjimų. Bet juk niekas negalėjo nuspėti ir Kauno „Žalgirio“ žygio į finalo ketverą, ar ne? Stipriausias Europos klubinio krepšinio turnyras neabejotinai ir šį kartą pateiks daug staigmenų bei nepamirštamų emocijų.

16. Podgoricos „Budučnost“

Stipriausia Juodkalnijos komanda į Eurolygą grįžta po 16 metų pertraukos. Paskutinį kartą čia „Budučnost“ vardą matėme 2002-2003 metų sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Tai bus mažiausią biudžetą turinti komanda, kuri sau tikrai nekels itin aukštų tikslų turnyre, tačiau neabejotina, kad namų arenoje bus gana kietas riešutas, kaip ir visos Balkanų regiono komandos.

Ekipą treniruoja Lietuvoje dirbęs Aleksandras Džikičius, o prieš sugrįžimą juodkalniečiai pasipildė Europoje žinomais amerikiečiais – Earlu Clarku, Coty Clarke’u, Aaronu Craftu. Aplink juos surinkti jauni ir kiek labiau patyrė vietiniai žaidėjai, iš kurių įdomiausia bus stebėti įžaidėją Nikola Ivanovičių.

25-erių krepšininkas praėjusiame sezone žibėjo Europos taurėje ir net buvo pasirodę gandų, kad Kauno „Žalgiris“ norėjo jį išpirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis tik krepšininkas liko ištikimas „Budučnost“, kurios resursai tiesiog per maži tam, kad iššoktų aukščiau bambos tarp žymiai turtingesnių komandų.

15. Las Palmo „Herbalife Gran Canaria“

Ispanijoje puikiai pasirodęs klubas pirmą kartą istorijoje žais Eurolygoje ir debiutu nustebinti greičiausiai nepavyks.

Komandai trūksta ryškių lyderių, o joje žais ir buvę du Vilniaus „Ryto“ žaidėjai – Clevinas Hannah ir D.J.Strawberry.

Didele jėga „Herbalife Gran Canaria“ nebuvo ir Europos taurėje – praėjusiame sezone pasiekė ketvirtfinalį, bet jame neturėjo jokių vilčių prieš Krasnodaro „Lokomotiv“.

REKLAMA

Vis tik visiškai nuvertinti šių varžovų nereikėtų, nes noro parodyti savo vertę jie tikrai turės. Vienas tokių vyrukų, kurį bus būtina stebėti – snaiperis Marcusas Erikssonas, kelis sezonus sėdėjęs ant „Barcelona“ suolo. Europos taurėje M. Erikssonas rinko po 15,4 taško ir tokį žaidimą bandys perkelti į Eurolygą.

14. Stambulo „Darussafaka“

Po metų pertraukos į turnyrą grįžtanti trečioji Stambulo ekipa praėjusiame sezone triumfavo Europos taurėje, bet vasarą neteko ne tik vyriausio trenerio ir pergalių kalvio Davido Blatto, tačiau ir stiprių rėmėjų.

REKLAMA

Kelis lyderius praradęs klubas itin grėsmingų žingsnių turguje nežengė, bet turės NBA oro karalių Jeremy Evansą, Lietuvoje žaidusį Žanį Peinerį, Joną Dieblerį, Ray’ų McCallumą bei keletą kitų gerai žinomų krepšininkų.

Silpniausia vieta reikėtų laikyti trenerį Ahmetą Caki, kuris klubiniame krepšinyje nėra nieko įrodęs ir patyrė kelis fiasko, įsimintiniausą jų – treniruodamas Berlyno ALBA klubą prieš dvejus metus.

„Darussafaka“ turi visai neblogą žaidėjų rinkinį, bet didesnės sėkmės neleidžia tikėtis A. Caki vadovavimas ir per daug ryškios kelių praėjusių sezonų pergalių kalvių netektys, kaip į Tel Avivo „Maccabi“ patraukusio Scottie Wilbekino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

13. Miuncheno „Bayern“

Dar vieni lygos naujokai, kurie Eurolygos skonį yra išbandę 2013-2015 metais, o nuo kito sezono turės garantuotą vietą turnyre.

„Bayern“ surinko įdomią komandą, o svarbiausia, kad jai vadovauja jaunas ir įdomus treneris Dejanas Radonjičius.

Vokiečiai bus ta ekipa, kuri tikrai galės nustebinti ir paneigti išankstines prognozes, vis tik aukščiau devintosios vietos jiems pakilti greičiausiai dar pristigs resursų.

„Bayern“ turės ir turbūt įdomiausią naujoką visoje Europoje – 2011 metų antrąjį NBA naujokų biržos šaukimą Derricką Williamsą. Puolėjas turi visus duomenis, kad Eurolygoje taptų sunkiai sulaikoma jėga.

REKLAMA

Tačiau ir be jo vokiečiai turės stiprių žaidėjų – Petteri Koponeną, Nemanją Dangubičių, Leoną Radoševičių, Nihadą Dedovičių, Stefaną Jovičių, Deviną Bookerį ir keletą kitų. Patirties, atletiškumo ir talento puolime ekipai tikrai netrūks.

12. Tel Avivo „Maccabi“

„Maccabi“ komanda išgyvena ne pačius geriausius laikus, nors pinigų, vardą ir aistringą sirgalių palaikymą turi. Tačiau ekipos vadovai yra lyg kažkur įstrigę ir lipa vis ant to pačio grėblio.

Stipriausas Izraelio klubas vasarą atliko žaidėjų pertvarką, bet metodų nekeitė – kvietėsi individualiai bei fiziškai stiprius amerikiečius.

REKLAMA

Tokio modelio „Maccabi“ laikosi jau ilgą laiką, bet jis akivaizdžiai neveikia, todėl sunku suprasti, kodėl vadovai yra jo įsikibę.

Tv3.lt žiniomis būtent dėl tokios keistos politikos „Maccabi“ pasiūlymų net nesvarsto Šarūnas Jasikevičius.

S. Wilbekinas, Jeremy Pargo, Tarickas Blackas, DeAndre Kane’as ir kiti. Skamba įspūdingai, bet ar ir vėl matysime padriką komandą, kuri sugeba kurti gražiausius vakaro epizodus, bet nesugeba dalintis kamuoliu?

11. Milano „AX Armani“

Italijos čempionė, turinti savo sudėtyje du lietuvius, pastaraisiais metais jau spėjo tapti pajuokų objektu. Milžiniškus pinigus investuojanti ekipa nuolat tampa patrankų mėsa ir Eurolygoje velkasi turnyrinės lentelės dugne.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šis sezonas Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio komandai gali būti kitoks – komandoje bus Eurolygoje siautėję Mike’as Jamesas su Nemanja Nedovičiumi, tapę ryškiausiais naujokais vasarą.

„AX Armani“ ir kitose pozicijose turi individualiai stiprius žaidėjus, bet kaip visada kyla natūralus klausimas, kaip šie sugebės pasidalinti kamuoliu.

Vis tik, žiūrint į krepšininkų asmenines savybes, reikia pastebėti, kad Milano ekipa žengė žingsnį į priekį. Klausimas, tik ar to žingsnio užteks, norint būti tarp geriausių.

Problemos turėtų išlikti tos pačios – gynėjų grandies krepšininkai gali per dažnai norėti vieni patys laimėti rungtynes, taip pamiršdami, kad pergalės pasiekiamos komandiniu krepšiniu ir gynyba.

REKLAMA

10. „Barcelona“

Atleisk, Kevinai Pangosai. „Barcelona“ buvo viena tų komandų, kuri vasarą ėmėsi didelio perversmo sudėtyje. Atsisveikinę su itin didelio vaidmens nevaidinusiais krepšininkais, katalonai pasikvietė K. Pangosą, Chrisą Singletoną, Kyle’ą Kuricą, Jaką Blažičių bei kitus, galinčius duoti apčiuopiamos naudos.

Žinoma, daugiausiai bus tikimasi iš K. Pangoso ir Ch. Singletono. Pirmasis atvyko iš „Žalgirio“ ir turi laikyti žaidimo vadžias savo rankose, o antrasis kelti grėsmę tiek po krepšiu, tiek toliau nuo jo, ką sėkmingai darė „Panathinaikos“ komandoje.

REKLAMA

„Barca“ jau du sezonus nepateko į atkrintamąsias ir šią padėtį tikrai norės ištaisyti. Į priekį juos ves Svetislavas Pesičius, kurio darbo metodai gali atrodyti kiek pasenę ir keliantys abejonių.

Iš kitos pusės, treneris vasarą pats dėliojo komandos sudėtį, tad galbūt žinojo, ką daro. Kol kas ši „Barcelonos“ ekipa kelia daugiau klaustukų nei pasitikėjimo.

9. Maskvos srities „Chimki“

Savo žaidimu stiliumi rusai labai primena NBA komandą. Jau praėjusiame sezone jie per vienerias rungtynes išmesdavo net 27 tritaškius ir šis skaičius gali tik didėti. Prie ekipos vairo likęs graikas Georgios Bartzokas pakeitė beveik visą priekinę liniją, bet svarbiausias „Chimki“ žaidėjas liko – Aleksejus Švedas.

REKLAMA
REKLAMA

Visišką veiksmų laisvę turintis Švedas bus apsuptas Jordanu Mickey, Malcolmu Thomasu, Charlesu Jenkinsu, Anthony Gillu, Dee Bostu, Casey Pratheriu, Tony Crockeriu bei daugiau epizodinį vaidmenį vaidinsiančiais vietiniais žaidėjais.

Daugelis „Chimki“ naujokų tik žengs pirmus rimtus žingsnius Europos krepšinyje ir Eurolyga gali tapti nemažu iššūkiu jiems.

Klausimas, kiek efektyvus gali būti ir žaidimas „bėk ir mesk“. Vasarą tragiškai žuvo ir vienas svarbiausių praėjusio sezono „Chimki“ žaidėjų Tyleris Honeycuttas, klijuodavęs ekipos gynybą ir puolimą, tad jį pakeisti bus be galo sunku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų