REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

Jau birželio 14 dieną Rusijoje prasidės laukiamiausias metų sporto įvykis – pasaulio futbolo čempionatas. Turnyro atidarymo rungtynėse rusai susitiks su Saudo Arabija, o vėliau aistros įsuks ir kitas rinktines.

REKLAMA

Mėnesį truksiančioje futbolo fiestoje varžysis 32 rinktinės. Vienos jų atvažiuoja tik taurės, kitos siekas paneigti prognozes ir gerai praleisti laiką.

Tv3.lt kviečia susipažinti su E grupe. Portalas kiekvieną dieną pristatys vis kitą grupę. Čia rasite viską – rinktinių sudėtis, apžvalgą, prognozę ir tvarkaraštį.

Susipažinti su A grupe galite ČIA.

Susipažinti su B grupe galite ČIA.

Susipažinti su C grupe galite ČIA.

Susipažinti su D grupe galite ČIA.

Brazilija

Sudėits. Vartininkai: Alissonas, Cassio, Edersonas. Gynėjai: Thiago Silva, Miranda, Pedro Geromelis, Filipe Luisas, Marcelo, Marquinhos, Danilo, Fagneris. Saugai/puolėjai: Casemiro, Renato Augusto, Philippe Coutinho, Paulinho, Fernandinho, Fredas, Willianas, Douglas Costa, Gabrielis Jesusas, Neymaras, Roberto Firmino, Taisonas.

Treneris. Tite.

Žvaigždė. Neymaras.

FIFA reitingas. 2.

Apžvalga. Kai Tite perėmė komandą, jis įvedė vieną svarbiausių pakitimų. 2014 metais Brazilija per daug rėmėsi Neymaru. Dabar tai yra ne tik Neymaras, bet tikrai komanda, puikiai besidalinanti kamuoliu. Neymaras išlieka didžiausia žvaigžde ir jam suteikta laisvė, bet žaidimas nebesisuka vien aplink jį.

REKLAMA
REKLAMA

Be jo komandoje yra tokie žaidėjai kaip Ph.Coutinho, Fredas, Willianas, G.Jesusas, R.Firmino ir kiti.

Brazilai neturi didesnių silpnybių. Šią rinktinę vis dar persekioja prieš ketverius metus patirtas pralaimėjimas 1:7 prieš Vokietiją namie vykusiame pasaulio čempionate. Brazilai į Rusiją atvyksta su vienu tikslu – triumfuoti ir pamiršti šią skaudžią nesėkmę.

REKLAMA

Visa Brazilija tiki šia rinktine, o pagrindo jie tam turi. Neymaras pasiruošime pademonstravo, kad yra neblogos sportinės formos po traumos, kurią patyrė vasarį. Jeigu jis bus sveikas ir žais pilna jėga, brazilai turi visus šansus laimėti taurę. Jie įvardijami kaip rimčiausi čempionato favoritai.

Šveicarija

Sudėtis. Vartininkai: Yannas Sommeras, Yvonas Mvogo, Romanas Buerki. Gynėjai: Stephanas Lichtsteineris, Francois Moubandje, Nico Elvedi, Manuelis Akanji, Michaelis Langas, Ricardo Rodriguezas, Johanas Djourou, Fabianas Schaeris. Saugai/puolėjai: Remo Freuleris, Granitas Xhaka, Valonas Behrami, Stevenas Zuberis, Blerimas Dzemaili, Gelsonas Fernandesas, Denisas Zakaria, Xherdanas Shaqiri, Breelas Embolo, Haris Seferovičius, Mario Gavranovičius, Josipas Drmičius.

REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Vladimiras Petkovičius.

Žvaigždė. G.Xhaka.

FIFA reitingas. 6.

Apžvalga. Šveicarijos rinktinė turi puikius krašto gynėjus S.Lichtsteinerį ir R.Rodriguezą, puikiai pasijungiančius į puolimą. Šveicarai turi puikius saugus G.Xhaką, X.Shaqiri. Bet šveicarai neturi aukštos klasės pasirinkimo puolime.

Tai didžiausia šios rinktinės yda. Rinktinė tiesiog neturi aukšto lygio puolėjo, galinčio užbaigti atakas.

Puikiai kraštais žaidžianti rinktinė turės kažkaip išspręsti šią problemą, bet jos lubomis greičiausiai taps aštuntfinalis arba ketvirtfinalis. Tiesa, įveikti ir E grupę bus sudėtinga užduotis.

Kosta Rika

Sudėtis. Vartininkai: Keyloras Navasas, Patrickas Pembertonas, Leonelis Moreira. Gynėjai: Johny Acosta, Giancarlo Gonzalezas, Ianas Smithas, Oscaras Duarte, Bryanas Oviedo, Francisco Calvo, Cristianas Gamboa, Kendallas Wastonas, Ronaldas Matarrita. Saugai/puolėjai: Celso Borgesas, Christianas Bolanos, Danielis Colindresas, Bryanas Ruizas, Rodney Wallace’as, Randallas Azofeifa, Yeltsinas Tejede, Davidas Guzmanas, Johnas Venegas, Joelis Campbellas, Marcosas Urena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Treneris. Oscaras Ramirezas.

Žvaigždė. K.Navasas.

FIFA reitingas. 25.

Apžvalga. Didžiausia šios rinktinės stiprybė yra tvirta gynyba ir puikus vartų sargas K.Navasas. Pramušti šią gynybą sunkiai sekasi bet kam, tad darbo turės visos grupės komandos.

Nors Kosta Rika atrankoje pelnė 14 įvarčių, tačiau apie pasirinkimus puolime kalbama kaip apie galimą silpnybę. J.Campbellas ir M.Urena grįžta po traumų ir sunku pasakyti, kokį žaidimą demonstruos.

Priekyje gali žaisti ir antras pagal svarbą rinktinės žaidėjas Bryanas Ruizas. Jis buvo vienas iš sėkmės faktorių, kai prieš ketverius metus Kosta Rika pasiekė ketvirtfinalį Brazilijoje vykusiame čempionate.

REKLAMA

Tėvynėje niekas nesitiki, kad ši rinktinė pakartos istorinį žygį ir vien pergale vadina tai, kad ši yra tarp 32 stipriausių pasaulio nacionalinių ekipų.

Serbija

Sudėtis. Vartininkai: Vladimiras Stojkovičius, Predragas Rajkovičius, Marko Dmitrovičius. Gynėjai: Antonio Rukavina, Duško Tosičius, Urošas Spajičius, Branislavas Ivanovičius, Aleksandras Kolarovas, Milošas Velijkovičius, Milanas Rodičius, Nikola Milenkovičius. Saugai/puolėjai: Luka Milivojevičius, Andrija Živkovičius, Dušanas Tadičius, Marko Grujičius, Filipas Kostičius, Sergejus Milinkovičius-Savičius, Nemanja Matičius, Ademas Ljajičius, Aleksandras Prijovičius, Aleksandras Mitrovičius, Nemanja Radonjičius, Luka Jovičius.

REKLAMA

Treneris. Mladenas Krstajičius.

Žvaigždė. B.Ivanovičius/A.Mitrovičius.

FIFA reitingas. 35.

Apžvalga. Serbijos rinktinė jau nemažai metų žaidžia geriau, nei iš jos tikimasi. Rinktinės stiprybė slypi saugų grandyje, kurioje netrūksta labai tvirtų, talentingų ir patyrusių žaidėjų.

Prastesnė situacija gynėjų grandyje, kurią sudaro veteranai. Apskritai, komandai trūksta jauno kraujo, jos pagrindą sudaro vyresni žaidėjai.

Vienas iš jaunųjų serbų, kurį bus įdomu stebėti – puolėjas A.Mitrovičius. 23-ejų atakų užbaigėjas turėjo gana sudėtingą klubinį sezoną, bet tai netrukdo spindėti Serbijos rinktinėje.

Serbai tikrai pasistumdys dėl antrosios grupės vietos, bet tikėtis kažko daugiau iš jų sunku.

Prognozė. 1. Brazilija 2. Šveicarija 3. Kosta Rika 4. Serbija

Tvarkaraštis.

Birželio 17 d., 15 val. Kosta Rika – Serbija

Birželio 17 d., 21 val. Brazilija – Šveicarija

Birželio 22 d., 15 val. Brazilija – Kosta Rika

Birželio 22 d., 21 val. Serbija – Šveicarija

Birželio 27 d., 21 val. Šveicarija – Kosta Rika

Birželio 27 d., 21 val., Brazilija – Serbija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų